Read Time:2 Minute, 37 Second

Een mooie foto aan de muur maakt je interieur helemaal af. Of het nu een persoonlijke foto is van jou of je gezin, of een mooie afbeelding van een vakantie: je kunt snel en gemakkelijk een persoonlijk tintje aan je huis geven. Bovendien word je zo herinnerd aan alle mooie momenten die je met familie en vrienden hebt meegemaakt. Dat is wat een huis pas echt in een thuis verandert. Je kunt zo creatief zijn als je wilt met foto’s in je huis. Het simpele fotolijstje is namelijk niet de enige manier waarop je je herinneringen een plekje kunt geven in je interieur. Hier vind je drie verschillende manier om foto’s in je interieur te verwerken.

Een collagemuur

Het is op dit moment één van de meest populaire trends in huis. Een collagemuur is een verzameling aan foto’s en lijstjes die je allemaal bij elkaar hangt. Dit kun je doen in een bepaald patroon of op een symmetrische manier, om zo een bepaalde vorm te creëren. Dit maakt de collagemuur echt één geheeld dat ook een stuk rustiger oogt. Een andere optie is om allerlei verschillende lijstjes uit te kiezen, die misschien wel bij elkaar passen qua kleur of stijl, en deze in een grote warboel bij elkaar te hangen. Dit geeft een speelser effect, en maakt de collagemuur een echte blikvanger in je huis. Door te variëren in kleur, vorm en materiaal kun je een eigen draai geven aan de collage, en zo een fotomuur maken die past bij de rest van je interieur.

Foto op canvas

Heb je één of meerdere foto’s die je echt in het middelpunt van de aandacht wil hebben? Dan is het een goede optie om de foto op canvas te laten drukken. Het is mogelijk om foto’s in alle maten en afmetingen te laten drukken, zodat je een passende decoratie voor aan de muur hebt. Je kunt ook het idee van de collagemuur combineren met deze canvas afdrukken. Laat meerdere kleinere canvassen maken en hang ze in een formatie op aan de muur. Zo heb je meteen meerdere mooie herinneringen aan de muur hangen, op een originele manier. Een enkel groot canvas is uiteraard ook een mooie optie. Op deze manier kun je alle aandacht trekken naar bijvoorbeeld een groot familieportret, of een natuurfoto van een dierbare vakantie.

Een afdruk op hout

De houtafdruk is de laatste jaren steeds populairder geworden. Met deze techniek wordt een foto afgedrukt op een stuk hout, dat soms uit één geheel bestaat maar ook uit verschillende latjes kan bestaan. Jij bepaalt zelf welke uitstraling je het mooiste vindt. Deze decoraties zijn ideaal voor iedereen die een natuurlijke sfeer in huis wil halen. De afdrukken zien er namelijk iets minder modern en strak uit dan bijvoorbeeld een canvasafdruk. Het is maar net wat jij het beste bij jouw interieur vindt passen. Misschien maak je al veel gebruik van houten accessoires en is deze foto de kers op de taart. Of misschien wil je juist een contrast creëren wanneer je een modern of industrieel interieur hebt. Deze afdrukken op hout geven namelijk een warme sfeer die iedereen wel in huis wil halen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De meest luxe loungesets
Next post Landelijke keukens anno 2017