Read Time:3 Minute, 28 Second

Veel artikelen gaan over hoe je kleine badkamers kunt inrichten, maar laten we het nu eens hebben over hoe we een grote badkamer kunnen inrichten, want er zijn ook genoeg huishoudens die een grote badkamer hebben. Veel mensen hebben problemen met het inrichten van grote ruimtes en daarom hopen wij jullie te kunnen helpen met do and dont’s voor het inrichten van een grote badkamer.

Do’s:

Vrijstaand bad

De nummer 1 tip om een grote badkamer in te richten is een vrijstaand bad. Verschillende merken bieden vrijstaande baden aan, zoals Villeroy en Boch.  Je kan ervoor kiezen om het bad in het midden van de badkamer te plaatsen of het bad een stuk van de wand te plaatsen. In de onderstaande afbeelding zie je bovendien dat je kan kiezen om het niet symmetrisch te plaatsen. Dit zorgt voor een wat speelsere uitstraling.  

Ook kan je ervoor kiezen om het bad te combineren met een opbergruimte. Zoals je kan zien op de onderstaande afbeelding is er een ruimte achter het bad gecreëerd om spullen in op te bergen of om leuke accessoires neer te zetten. Op zich heel handig, want je kan zo je shampoo of handdoek pakken terwijl je nog in bad zit.

Accessoires

Zo komen we meteen bij de tweede tip: accessoires. Accessoires kunnen ervoor zorgen dat de ruimte een stuk minder leeg lijkt. Denk bijvoorbeeld aan een open badkamerkast, hierin kan je leuke accessoires zetten. Dit vrolijkt je badkamer op en brengt het verschillende kleuren aan in de ruimte, hier komen we verder in het artikel nog op terug. Planten is ook een goede optie om je badkamer te vullen. Kijk wel uit met wat voor soort planten je in je badkamer neerzet, want niet elke plant kan tegen zo’n hoge luchtvochtigheid.

Een badmat is ook een slimme toevoeging om je ruimte minder leeg te maken. Kies voor een grote badmat als je een groot leeg oppervlak hebt, bovendien lekker zacht en warm om op te staan als je net onder de douche vandaan komt!

Grote meubels

Als je een grote badkamer hebt is het wel zo handig om de ruimte goed te benutten. Kies daarom voor grote meubels. Zo heb je meer opbergruimte en minder troep. Handdoeken netjes opvouwen is namelijk niet altijd weggelegd en als je dat niet doet, lijkt de badkamer vaak minder opgeruimd. Daarom kan je beter ervoor kiezen om je handdoeken op te bergen in een badkamermeubel.

Verder is een dubbele wastafel ook een handige oplossing. Stel je hebt haast en er staat iemand voor de wastafel, bij een dubbele wastafel heb je nooit meer last van iemand die in de weg staat.

Verschillende kleuren

Om je badkamer optisch minder leeg te laten lijken, kan je kiezen voor verschillende kleuren in je badkamer. Ook verschillende materialen toevoegen, kan je badkamer minder leeg laten lijken. In elke afbeelding die je ziet in dit artikel, zie je dat er verschillende kleuren worden gebruikt. De meubels in kleur komen meer naar voren dan dat je bijvoorbeeld alle meubels in het wit doet samen met een witte achtergrond.

Dont’s:

Alle meubels aan de zijkanten neerzetten

Veel meubels staan in een ruimte aan de zijkant. Het is de makkelijkste optie en veel mensen weten niet goed hoe ze een meubel midden in de ruimte kunnen plaatsen. Als je een grote badkamer hebt en je plaatst alle meubels aan de zijkant, krijg je juist het gevoel dat je in een lege ruimte loopt. Kies daarom bijvoorbeeld voor een vrijstaand bad, die eerder in dit artikel ook al is benoemd. Of zet een grote plant in het midden van je badkamer.

Alles in dezelfde kleur

Vaak zie je dat een badkamer helemaal wit is. In een kleine badkamer is dit ook zeker een goed idee, alleen voor een grote badkamer raden wij toch aan om te werken met kleur. Als je namelijk kiest voor wit op wit op wit, vallen de witte meubels weg tegen de tegels. Zo lijkt het optisch veel leger in je badkamer en dat wil je natuurlijk niet, want ook in de badkamer is het leuk als er een gezellig en ontspannen sfeertje hangt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
stoffen interieur Previous post Luxe stoffen gebruiken in je interieur
gasvrij wonen Next post Infographic: zo snel verdient gasvrij wonen zich terug