Read Time:3 Minute, 21 Second

Heb je een bos bloemen in huis waar je het liefst voor altijd naar wil kijken? Je hoeft je niet neer te leggen bij het langzaam overlijden van jouw mooie bos bloemen. Neem het heft in eigen handen en droog je bloemen zelf. Minstens zo mooi en een romantisch toevoeging aan je interieur! Lees snel verder om te leren hoe je dit doet.

Het jaar 2021 is aangebroken en daarmee gaan we een aantal gure maanden tegemoet. Om de maanden te overbruggen tot het zonnetje weer langzaam gaat schijnen, kun je het altijd zonnetje zelf in huis halen. Wat dacht je van een mooie bos bloemen? Helaas blijft er na een aantal weken niks over van deze mooie verschijnen. Tenzij je de bloemen zelf al droogt en zo een uniek pronkstuk in je huis laat zijn. We leggen je graag uit hoe je dat doet!

In dit artikel lees je wat de 7 leukste plekken voor bloemen in huis zijn.

Jarenlange toevoeging aan je interieur

Normaal gesproken wacht je waarschijnlijk totdat jouw ooit zo mooie bos bloemen zijn glans heeft verloren om de bos vervolgens na een kort afscheid in de groenbak te gooien. Zo kan je helaas wel maar kort van jouw bos genieten. Hoe goed je de bloemen ook verzorgt, veel langer dan een paar weken gaan ze niet mee. Tenzij je de bloemen droogt en hun levensduur daarmee jaren verlengt. Wij vertellen je hoe je dat het beste doet!

In 6 stappen: zo droog je een bos bloemen

  1. Eerst kan je genieten van de bloemen, zoals je normaal gesproken ook zou doen. Laat de bloemen ongeveer een week bloeien. Niet veel langer, want de bloemen moeten in mooie staat blijven. 
  1. Haal de bloemen uit de vaas met water en bind de stelen vast met een touwtje. Als je de bloemen liever apart laat drogen, laat je het touwtje achterwege. 
  1. Zoek een droge plek op in huis en hang de bloemen hier ondersteboven op. 
  1. Wacht ongeveer twee weken tot de bloemen droog en knisperend zijn.
  1. Verwijderen de bos voorzichtig van de droogplek, maar laat het touwtje dat de bos verbindt zitten. 
  1. Klaar zijn jouw gedroogde bloemen! Je kan de gedroogde bloemen in een mooie vaas zetten, neerleggen of ophangen. Aan jou de keus! 

Op zoek naar een bijzondere vaas? Lees dan dit artikel!

Deze bloemen zijn geschikt voor het drogen

Niet alle bloemen zijn even geschikt om hiervan een mooie bos gedroogde bloemen te maken. Sommige staan er echter bekend om dat ze bijzonder mooi opdrogen. Wij zetten op een rijtje met welke bloemen je gegarandeerd succes boekt!

  • Lavendel

Deze bloem geeft een heerlijke, kalmerende geur af en is daarmee erg geschikt om te drogen. Je kan je bloem bijvoorbeeld in je kast of naast je bed leggen om altijd een fris geurtje te verspreiden. Daar kan geen geurstokje of interieurparfum tegenop! 

  • Rozen

Rozen zijn tijdloos, romantisch en prachtig. Door deze mooi bloem te drogen, kan je er extra lang van genieten en creëer je een landelijke sfeer in huis. Als je deze bloem voorzichtig behandelt, kan je er zelfs tientallen jaren van genieten! 

  • Gipskruid

Het fijne aan gipskruid is dat de bloem amper verandert wanneer je het droogt. Deze bloem heeft een ontzettend lieve uitstraling en staat mooi in elk interieur. Ook deze bloem gaat jaren mee wanneer je het lief behandelt. Voeg gipskruid toe aan een mooie bos gedroogde bloemen of verspreidt het door het huis in kleine vaasjes om romantische hoekjes te creëren. Ook leuk: droog een hele bos van deze prachtige bloem, bindt de stelen aan elkaar en hang het ondersteboven aan de muur. Dat geeft een ontzettend gezellig effect!

Jeuken jouw handen al om aan de slag te gaan met gedroogde bloemen? Met een kleintje beetje moeite en geduld hebt je een mooie toevoeging aan je interieur die jarenlang meegaat. Wij zeggen doen! Vind je het drogen van bloemen toch iets te veel moeite? Stap dan in de wondere wereld van de kunstplanten met dit artikel!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
huis kopen bouwkundige keuring Previous post Huis kopen? 3 redenen om te kiezen voor een bouwkundige keuring!
cilinder slot Next post Bescherm jezelf tegen inbraken door een degelijk cilinderslot te plaatsen