Read Time:2 Minute, 51 Second

De zomer van 2021 staat voor de deur. De warme dagen breken eindelijk aan. Deze zomer zijn er weer een aantal leuke interieurtrends die we graag met je delen. Je zult zien dat er veel verschillende onderdelen bij de trends horen deze zomer en dat het heel erg uitlopend is. Ook voor jouw zit er hoe dan ook een leuke trend bij.

Licht, ruimtelijk, energiek

Als je écht een rustige ruimte wilt creëren is de combinatie tussen grijs en wit perfect! Grijs is altijd al een hele populaire interieurkleur, maar dankzij de opkomst van de Scandinavische interieurs, die zich kenmerken met een lichte en neutrale stijl, heeft grijs een nóg grotere opmars gemaakt, vooral in combinatie met hout. Je kunt grijs combineren met wit, taupe, hout en andere grijstinten. Heb je juist een voorkeur voor een iets spannender interieur? Dan kun je het grijs als achtergrond kleur gebruiken, en bijvoorbeeld een blauwe tint er aan toevoegen. Ook elementenbanken zijn een leuk item om in deze trend toe te voegen. Deze banken zijn uniek (want je maakt je eigen opstelling), ruimtelijk en geven energie. 

Pastelkleuren

Laat je interieur stralen door donkere tinten te verwisselen voor levendige kleuren. Door andere accessoires in huis te halen geef je je woonkamer al een nieuwe frisse look & feel. Maak bijvoorbeeld jouw keuken zomerproof met accessoires in pasteltinten en style het af met fleurige bloemen. Droogboeketten bijvoorbeeld zijn helemaal van deze tijd. De gele en roze accentkleur zorgt voor een warme en sfeervolle uitstraling.

Hollandse meesters

We gaan terug naar de kunstgeschiedenis van Nederland met Hollandse meesters. Denk aan Rembrandt van Rijn, Frans Hals en Johannes Vermeer. Waarom halen we de oude meesters in huis? Dit hangt samen met de drang naar vroeger. Steeds vaker willen we weten waar iets vandaan komt. Denk hierbij aan onze manier van leven en het duurzaam wonen. We willen weten hoe iets is gemaakt, waar het wordt gemaakt en hechten steeds meer waarde aan duurzame, biologische en lokale producten. Dit geldt zowel voor mode, als interieur als het eten, maar dit geldt ook voor de oude meesters schilderijen uit de Gouden Eeuw. We halen graag het verleden in huis.Ben jij er klaar voor? Zo niet, bekijk dan even de nieuwe wanddecoratie van Woononline voor te gekke werken en schilderijen.

De bloemetjes buiten maar ook binnen

Het ligt misschien voor de hand en in de trends van 2021 zien we het zeker weer terug. Bloemen en planten geven een echte summer vibe in huis. Niet alleen geven ze meer kleur aan je interieur, deze groene vrienden zuiveren ook meteen de zuurstof. Bovendien doet de geur van een verse bos bloemen al snel denken aan een heerlijke picknick in het park. Kies voor een vrolijke vaas van gekleurd glas of een bloempot van natuurlijk materiaal voor een extra zomers tintje.

Feng shui

Feng Shui is een trend die vandaag de dag veel belangstelling heeft. Feng Shui betekent letterlijk ‘wind en water’. Het draait hierbij om de invloeden die inrichting en vormgeving op de mens hebben. Maar ook om de positieve energie die je van een goed ingerichte ruimte krijgt. Deze interieurstijl zorgt voor het omzetten van negatieve energie naar positieve energie. Een aantal kenmerken van deze stijl zijn: open opbergkasten die ruimte geven, het combineren van organische vormen en zachte kussens, gebruik maken van een spiegel in een ruimte en levend groen in huis plaatsen dat zorgt voor minder stress.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
haal de zomer in huis met deze accessoires Previous post Haal de zomer in huis met deze leuke accessoires
extra badkamer Next post Waar aan te denken bij een extra badkamer?