Read Time:2 Minute, 14 Second

Op onze website hebben we het over inrichting en woontrends, maar op een nieuwe en moderne wijze. Zo hebben we het onder andere over hoe je een woning zo milieubewust mogelijk kan inrichten. Dit is namelijk iets waar mensen tegenwoordig, naast een mooi ingerichte woning, waarde aan hechten. Door de opwarming van de aarde denken mensen meer aan de gevolgen voor het milieu met iedere actie die zij uitvoeren. Dit heeft niet alleen betrekking op het verantwoordelijk zijn voor zo min mogelijk CO2 uitstoot. Ook bij andere activiteiten in of rond de woning wordt op een milieuvriendelijke manier gehandeld. Zo zijn er volgens de ongediertebestrijding ook steeds meer mensen die liever op een diervriendelijke manier muizen willen bestrijden. Bij deze bestrijdingsmethode blijven de muizen in leven en hoef je jezelf dus niet schuldig te voelen voor het beëindigen van een dierenleven.

Bestrijden met diervriendelijke muizenval

De meest toegepaste manier van diervriendelijk muizen bestrijden is de zogenaamde eenwegsval. Dit is een speciale muizenval waarbij de muizen in een kooi worden gevangen waar zij wel in kunnen lopen maar niet meer uit kunnen ontsnappen. Veel mensen prefereren deze methode boven de traditionele muizenval waarbij een metalen klem, die gespannen is met een veer, in een vluchtige klap de nek van het knaagdier breekt. Of het strooien van muizenvergif waarmee de muizenpopulatie in huis door vergiftiging aan hun einde komen. De diervriendelijke muizenvallen moeten meerdere keren door huis heen geplaatst worden om van een volledige muizenplaag verlost te raken. Na het vangen van de muizen moeten deze zo ver mogelijk van het huis weer uitgezet worden zodat ze niet hun weg terug in een woning weten te vinden. Meestal wordt hiervoor een bosrijke omgeving uitgekozen op geruime afstand van de woning.

Muizen verjagen met ultrasoon geluid

Een andere diervriendelijke manier van muizen bestrijden is de beesten verjagen met ultrasoon geluid. Dit geluid wordt met een speciale speaker ten gehore gebracht in de woning. Door de zeer hoge frequentie van het geluid zijn mensen niet in staat dit te horen. Voor muizen is het echter een onverdraagzaam geluid waarvan zij op de vlucht slaan. Het liefst zo ver mogelijk van de ultrasone klanken vandaan. Uit jouw huis dus om precies te zijn en dat is natuurlijk de bedoeling. Een nadeel van deze bestrijdingsmethode is wel dat huisdieren, als katten en honden, ook geen fan zullen zijn van het ultrasoon geluid. Als je deze manier van muizen bestrijden wilt toepassen moet je daarom even een andere verblijfplaats voor je huisdieren vinden. Een ander nadeel is het feit dat als je in een dicht bewoonde omgeving woont, de op de vlucht geslagen muizen zeer waarschijnlijk bij een andere woning in de buurt uitkomen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De ontwikkeling van de hypotheekrente in 2017
Next post Werken in stijl: de mooiste design bureaulampen