Read Time:1 Minute, 58 Second

Nu het steeds kouder wordt is de kans groot dat jij de verwarming weer lekker aanzet. Maar wat nu als je graag vloerverwarming wilt hebben? Vloerverwarming is een vrij zuinige vorm van verwarming en zorgt ervoor dat je meer leefruimte hebt per kamer. Je hoeft immers geen rekening meer te houden met uitstekende radiatoren. Zowel in de badkamer als de woon- en slaapkamers is dit echt ideaal. Nu zijn sommige vloeren meer geschikt dan anderen als het aankomt op vloerverwarming, dus we vertellen je graag drie geschikte vloeren voor vloerverwarming.

Keramische vloeren

Keramische vloertegels zijn uitermate geschikt voor vloerverwarming, omdat deze de warmte ontzettend goed geleiden. Ze hebben een lage warmteweerstand, wat betekent dat bijna alle warmte door de tegels heentrekt jouw kamer in Daarnaast blijven de stenen ook gemakkelijk warm, waardoor het weinig energie kost om de warmte hier doorheen te laten trekken. Je kunt keramische tegels ook nog eens in ontzettend veel varianten vinden en in allerlei kleuren. Via ceramicavloeren.nl kun je zien uit de enorme hoeveelheid soorten vloeren waar je uit kunt kiezen. Er zit vast wel iets tussen wat goed bij jou past!

Pvc-vloer

Wil je graag een houten vloer, maar wil je ook genieten van vloerverwarming? Neem dan een pvc-vloer met een houten uitstraling. Onder houten vloeren kun je namelijk beter geen vloerverwarming plaatsen, omdat dit ontzettend slecht is voor de vloer en het veel warmte tegenhoudt. Je bent dan dus energie aan het verbruiken voor ontzettend weinig resultaat. In plaats daarvan kun je dus kiezen voor een pvc-vloer, welke de warmte nauwelijks blokkeert en zelfs goed geleidt. Een ander voordeel aan de pvc-vloer is dat dit een ontzettend duurzame vloer is, omdat dit materiaal recyclebaar is. Je kunt dit materiaal namelijk oneindig recyclen, waardoor het een goede optie is als je het milieu in acht wilt nemen.

Gietvloer 

Tot slot zijn gietvloeren een prima vloervariant voor vloerverwarming. Let wel op dat je een polyurethaan gietvloer kiest, want deze is ontzettend elastisch. Zo kan de vloer de warmte prima opvangen, door lichtelijk uit te zetten zonder te scheuren. Het fijne aan een gietvloer met vloerverwarming is dat deze vloer heel dun is, waardoor de ruimte dus snel verwarmd wordt. Dit scheelt ontzettend op de energierekening en daarnaast is het ook nog eens lekker comfortabel voor jou wanneer het koud is in huis. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
woonkamer moderne uitstraling Previous post Je woonkamer een moderne uitstraling geven? Zo pak je het aan
Interieurtips voor jouw nieuwe woning Next post Interieurtips voor jouw nieuwe woning