Read Time:1 Minute, 37 Second

Het uitzoeken van een nieuwe lamp is een leuke en spannende bezigheid. Vooral designliefhebbers zijn hier de koning te rijk. Er bestaat namelijk een gigantisch aanbod van designlampen. Veel mensen denken bij designverlichting direct aan extreem uitgesproken lampen, zoals een konijnenlamp of een lamp van een geweer. Gelukkig is niet iedere designlamp zo opvallend. Als je goed kijkt zul je snel merken dat er ook genoeg lampen zijn die subtieler zijn ontworpen en minder uitgesproken zijn. De designklassieker Heracleum van het Nederlandse merk Moooi is hier een voorbeeld van.

Over Moooi

Het merk Moooi is opgericht in 2001. De oprichters zijn ontwerpers Marcel Wanders en Casper Vissers. Beide heren richten zich in het bijzonder op schoonheid en uniciteit van hun meubels. Om deze kernwaarden extra te benadrukken hebben ze een derde ‘o’ aan de merknaam toegevoegd.

Moooi werkt samen met erkende nationale en internationale designers. De kracht van Moooi ligt in het aantrekken van deze designers, waardoor langdurige samenwerkingen ontstaan.  Moooi biedt in haar assortiment o.a. verlichting, meubels en accessoires aan.

Moooi

Bron afbeeldingen: https://www.moooi.com/products/heracleum-ii

Een natuurlijke industriële look

De Heracleum lamp van Moooi kun je het beste omschrijven als een hangende tak met verlichte bladeren. Het frame van de lamp is gemaakt van koperkleurig metaal. De blaadjes zijn gemaakt van polycarbonaat, een kunststof die bestand is tegen warmte. Deze zijn met de hand in alle standen te draaien. Hierdoor ontstaat een natuurlijke look.

In het polycarbonaat zitten kleine ledlampjes. Deze LED-verlichting geeft de lamp een moderne touch.

Het koperkleurige frame past perfect binnen interieurs met een industrieel thema. Industriële interieurs hebben namelijk vaak robuuste accessoires. Denk hierbij aan koperen kandelaars, maar bijvoorbeeld ook aan banken met koperen poten.

Beschikbare formaten

De lamp is beschikbaar in twee formaten. De kleinste variant heeft een diameter van 78 centimeter. Het grote formaat heeft een diameter van 98 centimeter.

Dit artikel is geschreven door Rob Brinks van Zitmaxx Wonen.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Duurzaam en verlichtend
Next post De voordelen van een topdekmatras