Read Time:1 Minute, 56 Second

Het kiezen van verlichting is een belangrijk onderdeel van de inrichting van je huis. Verlichting draagt veel bij aan sfeer, comfort en uitstraling. LED verlichting is uitermate zuinig en multifunctioneel en past in elke woonruimte. We zetten hier de voordelen van LED verlichting voor je op een rijtje.

Zuinig in stroomverbruik en materiaal

Zoals eerder genoemd is LED verlichting zuinig. Een LED lamp is wel 90% zuiniger dan een gloeilamp of een halogeenlamp. Dit uit zich niet alleen in stroomverbruik, maar ook in materiaal. De lampen zijn voor 98% recyclebaar en ze hebben een zeer lange levensduur: een lamp gaat wel 50.000 uur mee. Dat komt neer op 10 jaar als de lamp 8 uur per dag aan zou zijn. Dit betekent dan ook dat als je nu een LED lamp koopt, je pas over tien jaar een nieuwe zou moeten kopen. Dat is zuinig in gebruik en zorgt ook voor minder milieuvervuiling.

LED is veilig

LED verlichting is veilig. Dat is zeker handig als je kinderen hebt. De lampen worden veel minder warm dan de ouderwetse gloeilampen, dus je zult je er niet aan branden. Ze zijn slagvast en schokbestendig. Mochten de kinderen wild spelen, hoef je je over de lampen geen zorgen te maken. LED verlichting geeft tevens geen UV straling af. Deze straling is schadelijk voor mensen en kan ook je voorwerpen verkleuren. Dat zal bij LED dus niet gebeuren.

LED is multifunctioneel

LED verlichting is breed toepasbaar. Of je nu een LED lamp zoekt voor sfeerverlichting (met een dimmer kun je de lichtintensiteit makkelijk instellen) of gerichte verlichting, dat kan met LED allemaal. LED verlichting kan in de keuken, de badkamer, de slaapkamer of de woonkamer gebruikt worden. Het licht van een LED lamp kan felwit, maar ook zacht en warm zijn. Dus of je een leeslamp zoekt, een spotje voor in de boekenkast of een mooie hanglamp boven de eettafel, voor elke situatie kun je de geschikte LED verlichting vinden.

LED lampen aanschaffen

LED verlichting is dus uitermate geschikt voor gebruik in de thuissituatie. Het gemakkelijke is dat er voor LED verlichtingen ook geen aanpassingen gedaan hoeven te worden. Ze passen in de fittingen waar gewone gloeilampen of spaarlampen in zaten. Kijk op Lampenonline.com in het grote assortiment LED verlichting, en kies ook voor deze zuinige en praktische verlichting.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Hoe ga je duurzaam om met energie in huis?
Next post Tips om je woonkamer een luxe uitstraling te geven