Read Time:2 Minute, 23 Second

Enkele jaren geleden waren led lampen niet zo populair, maar tegenwoordig is dit wel anders. Dit komt niet alleen omdat het aanbod led lampen groter is geworden door de jaren heen, maar ook zeker omdat steeds meer mensen zich bewust zijn van de voordelen van led verlichting. Wat de belangrijkste voordelen van led verlichting precies zijn, lees je in dit artikel.

Led lampen gebruiken minder stroom

Het belangrijkste voordeel van led verlichting, is het feit dat deze verlichting minder stroom nodig heeft. Vervang je alle lampen in huis of in je bedrijfspand voor led lampen van Budgetlight.nl, dan kun je veel geld besparen. Je gebruikt namelijk minder energie en dit zie je zeker aan de energierekening.

Led lampen gaan lang mee

Een ander voordeel van led lampen, is het feit dat deze lampen lang mee gaan. Koop je een hoogwaardige led lamp bij een betrouwbare aanbieder, dan kun je deze lamp ongeveer 30.000 uren gebruiken. Een led lamp gaat gemiddeld vijf keer langer mee dan een spaarlamp en ook dit merk je zeker aan de portemonnee. Vervang je alle spaarlampen in je huis of bedrijfspand voor led lampen, dan hoef je simpelweg minder snel nieuwe lampen te kopen. Dit betekent dat je minder geld uit hoeft te geven aan de verlichting in je woning of bedrijfspand.

Led lampen zijn in diverse kleuren verkrijgbaar

Daar komt nog bij dat led lampen in diverse kleuren verkrijgbaar zijn. Niet alleen in de standaard kleur geel van spaarlampen, maar ook in kleuren als wit, blauw, roze, rood, groen en ga zo maar door. Dit pluspunt van led verlichting is wellicht niet voor iedereen relevant, maar veel mensen vinden het wel prettig dat led lampen in meerdere kleuren verkrijgbaar zijn. Door gekleurde led lampen in huis of in het bedrijfspand op te hangen, kun je het pand namelijk meer sfeer geven.

Enkele jaren geleden werden er voornamelijk witte led lampen verkocht. Deze lampen worden nog altijd verkocht, maar standaard led lampen hebben tegenwoordig dezelfde kleur als spaarlampen.
Vind je de witte kleur van de oude led lampen niet mooi, dan hoef je je dus geen zorgen te maken. Je kunt nu namelijk ook gewoon gele led lampen kopen, die hetzelfde soort licht geven als de spaarlampen die je nu gebruikt.

Led lampen zijn veilig

Tot slot zijn led lampen veiliger dan spaar- en gloeilampen. Dit komt omdat led lampen niet warm worden, ook niet als ze al uren aan staan. Bij spaar- en gloeilampen is dit wel het geval. Deze lampen kunnen erg heet worden en dit kan zeker gevaarlijk zijn.

Zeker als je kinderen hebt, is dit een groot voordeel. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de kinderen zich branden aan de staande lamp in de woonkamer, de bureaulamp of het lampje op hun nachtkastje, want dit zal niet gebeuren als hier led lampen in zitten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De beste manier om breekbare spullen te verhuizen
Next post 6 leuke woonwinkels in Utrecht