Read Time:2 Minute, 51 Second

Steeds vaker kiezen we voor laminaat in plaats van bijvoorbeeld een houten vloer of vloerbedekking. Vloerbedekking is sowieso in een aantal kamers van het huis niet erg geschikt. Hoewel hout vaak wel geschikt is, heeft dit zo zijn nadelen, terwijl laminaat juist een aantal grote voordelen heeft. De voordelen van laminaat zul je in dit artikel lezen.

Voordelen laminaatvoordelen laminaat

Allereerst is het verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende kleuren. Op deze manier kun je dus in het hele huis laminaat leggen of laten leggen zonder dat het een saai geheel wordt. Door verschillende kleuren te gebruiken ziet iedere kamer er anders uit maar heb je toch het gemak van laminaat. Bovendien betekent zoveel kleuren ook dat er bij ieder huis wel een kleur past. De een houdt van een lichte kleur, de ander houdt van donker. Geen probleem!

Andere voordelen van laminaat is onder andere dat de kosten vele malen lager zijn dan wanneer je kiest voor een dure houten vloer. Veel mensen kiezen voor een houten vloer omdat dit er mooi uitziet, maar de kwaliteit van laminaat wordt ook steeds beter en begint steeds meer te lijken op een echte houten vloer. Zo heb je dus de kosten en de voordelen van laminaat maar ziet het er zeker niet goedkoop uit.

Niet te vergeten dat ook het onderhoud hoort bij de voordelen van laminaat, want qua onderhoud komt er gelukkig niet veel bij kijken. Zo kun je het gemakkelijk schoonmaken met een vochtig doekje en met de stofzuiger ben je binnen korte tijd klaar. Het is geen probleem wanneer je iets knoeit, want dit is gemakkelijk weer schoon te krijgen, in tegenstelling tot een dure houten vloer waar de vlek niet meer uitgaat. De voordelen laminaat zijn dus groter dan de voordelen van een houten vloer of vloerbedekking, want ook vloerbedekking is lastig schoon te maken.

Zijn er nadelen?

voor en nadelen laminaatEr zijn ontzettend veel voordelen van laminaat te noemen en de meest belangrijke heb je net kunnen lezen. Echter zitten er niet alleen maar voordelen aan laminaat, maar zijn er ook een aantal nadelen laminaat. Zo kan laminaat nogal gehorig zijn, wat vervelend kan zijn wanneer je bijvoorbeeld in een flat woont waar mensen onder je wonen. Zij kunnen er last van hebben wanneer je door het huis loopt. Dit probleem is echter deels te verhelpen door de juiste ondervloer te gebruiken. Wat verder als onprettig ervaren wordt, is dat laminaat nogal koud kan zijn. De vloer voelt harder en niet bepaald warm dus een paar sokken in huis is wel nodig. Gelukkig wegen de nadelen laminaat niet op tegen de voordelen laminaat. De voordelen laminaat zijn namelijk vele malen groter!

Je kunt het dus van twee kanten bekijken. De voor en nadelen laminaat kun je vergelijken om een keuze te maken. De een vindt het erg belangrijk dat een vloer warm is en in dat geval moet je zeker goed afwegen wat de voor en nadelen laminaat eigenlijk zijn. Denk bij de voordelen laminaat aan de goede prijs, de kwaliteit, het uiterlijk en de keuze uit ontzettend veel kleuren.

Laminaat is verkrijgbaar in allerlei interieur en doe-het-zelf  winkels, waarbij verschillende soorten en merken worden aangeboden. Een van deze merken is Cando, zij hebben erg veel keus en bieden verschillende kleuren en maten, bekijk de uitgebreide collectie en mogelijkheden op www.cando.eu.  Heb jij je keus al gemaakt nu je weet wat de voordelen van laminaat allemaal zijn?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Moderne greeploze keukens
Next post Whirlpools en bubbelbaden