Read Time:2 Minute, 8 Second

Van de zon kunnen genieten is zonder twijfel een van de beste voordelen van de lente en zomer – maar je wil natuurlijk ook niet verbranden als je op je gemak in je tuinstoel zit. Dat is precies waarom een parasol een goed idee en het is ook de reden waarom er zoveel verschillende mogelijkheden bestaan!

Maar waarom zou je nu precies voor een parasol moeten kiezen als zonwering in je tuin of op het terras? Een belangrijke vraag die een antwoord behoeft als je de juiste aankoop wil doen!

De voordelen van een parasol

Een parasol wordt vaak gezien als een vanzelfsprekende voorziening op warme, zonnige dagen. De voordelen:

1. Meer schaduw dankzij een parasol

Een parasol geeft je in de eerste plaats natuurlijk de kans om, zelfs als de zon heel veel warmte afgeeft, toch en gezellig schaduwplekje te creëren. De mate waarin de zon door de parasol wordt geweerd, hangt vooral af van het materiaal waaruit de kap bestaat. Kunststof parasol zijn doorgaans de beste optie als je zowel wind als warmte wil tegenhouden. Parasols uit riet zijn dan weer ideaal voor wie toch nog van een zomers briesje wil genieten, aangezien de wind nog doorheen de rietvezels kan waaien.

2. Maak je terras of tuin gezelliger met een parasol

Een ander belangrijk voordeel van parasol is dat ze een aanwinst zijn voor je tuin of terras op het vlak van stijl. Een terras waarbij de eettafel of ligzetels overdekt zijn door een leuke parasol oogt zoveel aangenamer. Dat is nog meer zo als je kiest voor een parasol die bij je tuin of terras past qua inrichting en stijl. Om een moderne look te verkrijgen is een strakke, brede parasol in een kleur als donkerblauw of wit erg leuk, terwijl je voor een natuurlijke uitstraling dan weer beter kiest voor een parasol uit riet of hout.

3. Van klein tot groot, alles kan

Ten slotte zijn parasols een goede keuze omdat je heel wat mogelijkheden hebt op het vlak van formaat. Van kleine modellen met een diameter van niet meer dan 1,5 meter tot enorme varianten waar wel 20 mensen onder kunnen, niets is onmogelijk. Dat brengt ook met zich mee dat woningen die een kleinere tuin hebben even goed van de luxe van een goede parasol kunnen genieten als groter villa’s. Een optie die dus voor iedereen meerwaarde kan bieden in de tuin! Wil je zeker zijn van kwaliteit en duurzaamheid bij aankoop van een parasol? Dan is een betrouwbare parasol kopen bij parasol-shop.nl zeker en vast een goed idee!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 5 Must haves voor je woning dit najaar
Next post Waar moet je op letten bij het kiezen van eetkamerstoelen?