Read Time:2 Minute, 6 Second

Wanneer je een dekbed wilt aanschaffen, dan sta je voor de keuze wel soort dekbed? Het ene dekbed is het andere niet en de keuze van het soort dekbed beïnvloed ook je nachtrust. Dekbedden kunnen dan ook gevuld zijn met allerlei verschillende materialen, zoals wol, zijde en kapok. Een veelgebruikt en erg geliefd dekbed is ganzendons dekbed. Een dergelijk dekbed bestaat uit dons van jonge ganzen en creëert zo een enorm warm dekbed. Let bij aankoop van een ganzendons dekbed wel op het percentage dons wat erin zit. Je mag pas van echt ganzendons spreken als het dekbed minimaal 65% ganzendons bevat en het liefste natuurlijk meer. De overige 35% bestaat uit ganzenveren. Koop je een Ganzendons dekbed bij Whitecloudz.nl dan weet je zeker dat je een dekbed hebt van goede kwaliteit.  Een teveel aan ganzenveren zorgt ervoor dat het dekbed niet voldoende isoleert en voelt harder aan door de pennen van veren.

De voordelen van ganzendons in je dekbed

Optimale warmte
Dons isoleert enorm goed. Hoe meer dons er in het dekbed zit, des te warmer is het dekbed. Tussen het dons blijft veel lucht zitten dat door de lichaamstemperatuur wordt opgewarmd en dat het dons lang kan vasthouden. Hierdoor zul je in de winter nooit last krijgen van kou als je diep onder je ganzendons dekbed ligt.

Vederlicht
Dons is vederlicht en voel je amper. Hierdoor is een dekbed van ganzendons één van de lichtste soorten dekbedden. In vergelijking met bijvoorbeeld wol kan een ganzendons dekbed tot wel een kilo lichter wegen. Toch heeft het gewicht geen enkele invloed op de isolerende werking van het dekbed.

Natuurlijk, vochtregulerend en anti-allergisch
Een mens kan ‘s nachts heel wat liter vocht verliezen. Een dekbed dat goed vocht kan regulieren is daarom noodzakelijk en dit kan het beste met natuurlijke materialen. Dons is een natuurlijk materiaal en heeft dan ook zeer goede vochtregulerende eigenschappen. Dons zelf zal amper vocht opnemen, waardoor huisstofmijt geen kans maakt en het ook automatisch een anti-allergisch dekbed is.

Amper onderhoud
Soms moet een dekbed gewassen worden. Vooral het feit dat dons het vocht uitstekend reguleert, hoef je dit dekbed maar zelden te wassen. Wel is het handig als je het dekbed enkele malen per week goed opschudt of een paar keer per jaar in de frisse buitenlucht laat hangen.

Lange levensduur
Je kunt er lang profijt hebben van een dekbed van ganzendons. Het dekbed heeft toch zeker een levensduur van minimaal 10 jaar. Voorwaarde is dat je het dekbed wel regelmatig opschudt en laat opfrissen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kamerplanten zonder onderhoud Previous post 5 Planten die weinig verzorging nodig hebben
Tips voor de juiste verlichting in de badkamer Next post Tips voor de juiste verlichting in de badkamer