Read Time:2 Minute, 4 Second

Gietvloeren zijn momenteel erg populair. Vooral het gemakkelijke onderhoud ervan, trekt veel mensen over de streep om te kiezen voor een gietvloer. Een gietvloer kan bestaan uit een polyurethaan of uit epoxy. Particulieren kozen in het verleden vaak voor een polyurethaan vloer, omdat dit meer flexibel was, maar tegenwoordig kiezen ook veel meer particulieren voor een epoxy gietvloer in de woonkamer. Een epoxy gietvloer heeft dan ook wel wat voordelen waardoor het zeer geschikt is om in een woonkamer te laten leggen.

Slijtvastgietvloer in de woonkamer

Epoxy is een zeer harde kunststof polymeer, waarmee de vloer ongelofelijk hard is. Dit was in het verleden ook de reden dat een epoxy gietvloer veel gebruikt werd in een industriële omgeving. Zware voertuigen kunnen moeiteloos over de vloer rijden zonder dat er schade ontstaat en de vloer kan intensief gebruikt worden. Je kunt dus nagaan, dat een vloer van epoxy in de woonkamer nagenoeg slijtvast is en je er levenslang plezier van hebt zonder dat de vloer beschadigd of lelijk wordt.

Vloeistofdicht

Een epoxy gietvloer is vloeistofdicht. Dit houdt dus in dat deze vloer niet alleen in de woonkamer geschikt is, maar ook in alle kamers in de rest van de woning aangebracht kan worden. Zelfs in vochtgevoelige ruimtes, zoals een badkamer of een keuken. Daarnaast is de vloer uitstekend bestand tegen chemicaliën en zuren. Mocht er in huis een ongelukje met chemische vloeistoffen gebeuren, dan zal je vloer daar bestand tegen zijn.

Alle kleuren

Het kleurenpalet voor een epoxy gietvloer is nagenoeg onbeperkt. Je kunt de vloer in alle kleuren verkrijgen, zodat de vloer altijd bij je interieurstijl past. Ook het combineren van kleuren is heel goed mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld de vloerranden in de woonkamer een ander kleur geven dan het middengedeelte. Ook is het mogelijk om een motief in de vloer aan te laten brengen.

Naadloos

Zoals de naam het al zegt, een gietvloer wordt gegoten. Dit houdt in dat je nooit een naad in de vloer zult zien. In naden nestelt altijd vuil en kan vocht gemakkelijk de vloer inkomen. Dit is met een epoxy gietvloer niet van toepassing. Leg je een epoxy vloer in je gehele woning, dan kunnen de kamers naadloos met elkaar worden verbonden.

Gemakkelijk te onderhouden

Een epoxy gietvloer is uitermate onderhoudsvriendelijk. Enkel stofzuigen en dweilen is voldoende. Onderhoud, zoals een toplaag vernieuwen hoeft bij deze vloer niet. Een epoxy vloer is ook zeer hygiënisch. Mensen die snel last hebben van allergische klachten of astma kunnen veel baat bij een epoxy vloer hebben.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Zo kom jij goed de verbouwing door
Next post Waarom je een bubbelbad in huis moet hebben