Read Time:2 Minute, 54 Second

Voor de meesten van ons is het moeilijk om de televisie in de huiskamer te verbergen. Om dit te doen heb je namelijk best wat ruimte nodig,  dus beter kun je proberen om het zo goed mogelijk in je interieur te integreren. Natuurlijk, ’s avonds staat de televisie vaak centraal in het gezinsleven, maar je wil ook weer niet dat alles in het interieur draait om die televisie. Daarnaast wil je natuurlijk wel de optimale beleving hebben van je tv. Nu kun je de koopgids op Technerds.nl helemaal uitpluizen, en dan krijg je een duidelijk beeld van de verschillende tv’s onderling, maar voor de juiste positie van die televisie in de woonkamer lees je alles hieronder!

Het is veilig om te zeggen dat voor veel mensen de televisie het centrale punt is. Maar het kan een uitdaging zijn om een ​​plek te vinden om de televisie te plaatsen zonder afbreuk te doen aan je interieur en inrichting. Enkele moderne styletips voor je tv zijn daarom wel op zijn plek.  Eerste tip die we je willen geven is om de dichtstbijzijnde stroombron waar je de tv wilt plaatsen zoekt. Zorg ervoor dat er voldoende stroom is om extra’s zoals Blu-ray-spelers en geluidssystemen aan te kunnen sluiten. Overweeg ook waar de ramen zijn en voor hoeveel schittering die op het scherm zorgen.

Daarnaast is het altijd het beste om de televisie op ooghoogte te zetten. Dit is het beste, zodat je, wanneer je zit, je nek of ogen niet belast door omhoog of omlaag te kijken om het scherm te zien. Meestal is ongeveer iets meer dan een meter van de grond goed. 

Kies een centraal punt

Als je tv je middelpunt is, plaats hem dan in het midden van de zithoek. Als je een ander middelpunt hebt, zoals een schoorsteenmantel of een mooi raam, overweeg dan om het op de muur naast het brandpunt te plaatsen, zodat er nog steeds comfortabel kan worden gekeken.

Verbergen van de televisie

Als je niet wil dat je televisie een centraal punt wordt, of je wil hem in een oogwenk kunnen verbergen, overweeg dan om hem in een kast te plaatsen met deuren die kunnen sluiten. Zorg ervoor dat er gaten aan de achterkant zitten, of boor er zelf een paar, zodat alle snoeren er doorheen kunnen. Zorg er ook voor dat de kast gemakkelijk te openen en te sluiten is als je kinderen hebt die hem gaan gebruiken.

Integreren van de televisie

Integreer de televisie in jouw inrichting door deze op een meubel zoals een boekenkast te plaatsen en deze te omringen met boeken, voorwerpen en foto’s. Om het nog meer te integreren, omring je het met een fotowand of kunst in zwarte lijsten.

Draai de tv om

Als je een kleine televisie wilt hebben op een plek zoals de keuken, koop er dan een die onder kasten kan worden gemonteerd en omhoog of omlaag kan worden geklapt als je hem nodig hebt. 

De meeste binnenhuis architecten zullen zeggen dat je je televisie nooit op of boven de schoorsteenmantel moet zetten. Het is niet alleen te hoog, maar je plaatst een groot, zwart scherm pal in het midden van de mooiste plek van de kamer. Dat gezegd hebbende, het is nu een trend en veel mensen vinden dit toch de perfecte plek. Als je ervoor kiest om je tv boven de schoorsteenmantel te plaatsen, koop dan een flatscreen en monteer deze direct op de muur.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
professionele thuiskeuken Previous post Wat voor keukenapparatuur heb je nodig in een professionele thuiskeuken?
tips nieuwe eetkamer Next post Tips voor een nieuwe eetkamer