Read Time:2 Minute, 8 Second

Een vloerkleed maakt je interieur helemaal af. Een vloerkleed zorgt er namelijk voor dat het geheel in de kamer bij elkaar komt. Als je bijvoorbeeld in de woonkamer een zithoekje hebt met een salontafel, bijzettafeltje, een zitstoel en een bank, dan kan het geheel nogal onrustig ogen als er geen vloerkleed onder ligt. Voeg je er een vloerkleed aan toe, dan wordt het samen een geheel en krijg je echt het idee dat je een zithoek hebt. Een vloerkleed is de finishing touch in je interieur!

Wat voor vloerkleed past bij mijn huis?

Zoals je ziet bij woonwinkels zoals Volero.nl zijn er veel verschillende soorten vloerkleden, dus je kan het beste een vloerkleed kiezen dat bij je interieur past. Vloerkleden die het bijna altijd goed doen, zijn wollen vloerkleden. Wol is een veelzijdig materiaal en het kan op verschillende manieren geweven en verwerkt worden. Zo heb je bijvoorbeeld hoogpolige wollen vloerkleden, deze zijn lekker fluffy en zacht. Maar wol kan ook verwerkt worden tot vilt. Vilt kan makkelijk in vorm gesneden en geverfd worden, dus je ziet vaak vilt terug in vrolijke vloerkleden voor kinderen. Wollen vloerkleden zijn dus voor bijna alle interieurs geschikt en zullen je huis een knus en gezellig gevoel geven! Wol is een materiaal van uitstekende kwaliteit en heeft veel goede eigenschappen.

wollen vloerkleed

Voordelen van een wollen vloerkleed

Water- en vuilafstotend. Ten eerste is wol waterafstotend, wat natuurlijk erg handig is bij een vloerkleed. Je wil namelijk niet dat je er bijvoorbeeld drinken op wordt gemorst en je er de vlekken vervolgens niet uit kan krijgen! Wol absorbeert geen water en viezigheid, dit blijft er als het ware op liggen zodat je het er makkelijk vanaf kan halen/vegen.

Isolerend. Daarnaast is wol temperatuur-regulerend, dit wil zeggen dat wollen vloerkleden het vermogen hebben om zich aan te passen aan de temperatuur in de kamer. Als het koud is, dan is wol isolerend waardoor je het minder koud hebt. Wanneer de temperatuur hoog is, dan ventileert wol juist en zul je het in ieder geval niet nog warmer krijgen.

Akoestiek. De isolerende eigenschap is ook goed voor de akoestiek. Als je bijvoorbeeld in een gehorig huis woont en onderburen hebt, dan zal een wollen vloerkleed zorgen voor minder geluidsoverlast. Vloerkleden zorgen er ook voor dat geluid minder nagalmt, waardoor de muziek uit je speakers een stuk mooier zal klinken.

Sterk en makkelijk in onderhoud. Wol is een sterk materiaal en daarom zijn wollen vloerkleden makkelijk in onderhoud. Je zult geen last krijgen van loslatende pluisjes en je kan er gewoon met de stofzuiger overheen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
woonwinkels in breda Previous post 6 leuke woonwinkels in Breda
Next post Sfeer creëren in je eetkamer met een mooie hanglamp