Read Time:2 Minute, 42 Second

Een PU gietvloer is zonder twijfel een van de beste investeringen die je kan doen om je woning of bedrijfspand stijlvoller, gezelliger én duurzamer te maken. Dergelijke vloeren kunnen echter voor meerdere situaties gebruikt worden – van bedrijfsgebouwen tot particuliere woningen.

Wat is een PU gietvloer nu precies en welke mogelijkheden zijn er als je vertrouwt op een gespecialiseerd aanbieder? Vragen die je als geïnteresseerde zeker en vast graag beantwoord ziet!

pu gietvloer

Wat is een PU gietvloer?

PU gietvloeren zijn, zoals de naam zelf zegt, vloeren die bestaan uit gegoten polyurethaan. Dit materiaal werd vroeger vooral gebruikt voor het gieten van vloeren in een industriële omgeving, zoals magazijnen en bedrijven. Tegenwoordig zijn de vloeren echter ook populair als basis voor een stijlvolle, industrieel ingerichte woning. De vloeren van M2 vloeren zijn een prachtig voorbeeld van een kwalitatieve en duurzame gietvloer!

De voordelen van een dergelijke vloer reiken erg ver. Een overzicht:

– Een dergelijke gietvloer kan bijna overal gelegd worden

– De vloer heeft geen naden of inkepingen

– Er is keuze tussen talloze RAL en NCS kleuren

– De vloer is erg onderhoudsvriendelijk

– Het is de ideale vloer voor in de badkamer

– De vloer is bestand tegen UV-straling

– De vloer is te combineren met vloerverwarming

– Je kan een unieke, uniforme stijl creëren met een dergelijke vloer

– PU gietvloeren zijn de perfecte oplossing voor kantoren én woningen

Laat je PU gietvloer op professionele wijze plaatsengietvloer-keuken

Dergelijke vloeren bieden duidelijk heel wat voordelen, maar vaak hebben mensen vragen bij de plaatsing van de vloer – wat toch wel op een heel aparte manier wordt gedaan. De vloeren worden op een vlakke ondergrond aangelegd door middel van vier aparte lagen. Als de ondergrond niet effen is, dan wordt deze door een professional eerst geëgaliseerd.

Zodra dat gebeurd is, brengt men een primer laag aan zodat de vloer later gemakkelijker hecht aan de ondergrond. Vervolgens komt er een epoxy schraplaag op om uitdroging tegen te gaan in de derde laag – die de kleur en stijl PU bevat die voor de vloer werden gekozen. Ten slotte wordt een toplaag aangebracht, teneinde het geheel optimaal te beschermen tegen ongewenste invloeden van buitenaf.

Als laatste stap moet de vloer een aantal dagen uitharden en na ongeveer een week kan hij chemisch belast worden. Eigenlijk bereikt de vloer zijn ultieme hardheid en weerbaarheid pas na een maand, dus daar rekening mee houden is wel van belang. Het resultaat is dan wel een vloer die jarenlang meegaat, strak oogt en perfect bij de look van je interieur past!

Een PU gietvloer: oersterk en onderhoudsvriendelijk

Slijtage en veroudering van een vloer komen vaak voor als gevolg van vuil en stof. Het grootste voordeel van een PU gietvloer is dat vuiligheid en vlekken eenvoudig verwijderd kunnen worden. Je hebt gewoon een stofzuiger, zacht borsteltje of stofwisser nodig om vlekjes en andere soorten vervuiling snel te verwijderen.

Beschik je over een M2 gietvloer, dan kan je het M2 basisreiniger product gebruiken om de vloer schoon te maken. Wil je preventief te werk gaan, dan kan je beschermdopjes onder je tafels en stoelen bevestigen zodat de vloer niet gekrast wordt. Laat je je vloer daarbij met een extra beschermende laklaag bewerken, dan kan die letterlijk niet meer stuk en zijn de stijl en het comfort van je woning compleet!            

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Accessoires die niet mogen ontbreken in jouw tuin!
keuken Next post Een goede ventilatie doet jouw huis goed!