Read Time:1 Minute, 44 Second

De tuintrends van 2014 zijn onder te verdelen in de volgende stijlen: The Golden Age Garden, Biotope Garden en de Twisted Garden. Deze drie stijlen zorgen ervoor dat er voor een ieder een geschikte keuze te maken is.

The Golden Age Garden

Bij Golden Age Garden gaat het design van de tuin eigenlijk terug in de tijd. Deze stijl is afkomstig van de Gouden Eeuw in de zestiende en zeventiende eeuw. In die tijd was er ook veel rijkdom en waren er veel invloeden van andere landen. Dit zie je ook terug in de grote potten en vazen die gebruikt worden bij deze stijl. De kleur die voornamelijk in deze tuinen gebruikt wordt is zwarte tegels met natuurlijke, koperen en gouden kleuren. De elementen die gebruikt worden in deze tuinen zijn veelal klassiek. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van natuursteen en dit in combinatie met grote potten en vazen zorgt voor het echte Golden Age Garden effect.

Biotope Garden

De Biotope Garden is echt een tuin voor de natuurliefhebbers. Deze tuin staat dan ook centraal om heel veel groen en kan ook wel gezien worden als een beetje verwilderd. Er wordt voornamelijk natuurlijk materiaal gebruikt in de tuin zoals natuursteen, hout, stenen en linnen. In de tuin zijn verschillende huisjes te vinden voor kleine diertjes. Ondanks dat deze tuinen er een beetje verwilderd uitzien hebben zij toch een luxe uitstraling. Deze tuinen zijn vooral uniek te noemen.

Twisted Garden

Bij de Twisted Garden vind je niet snel klassieke elementen. Deze stijl is heel erg modern en strak. Deze tuin is erg strak vormgegeven en de vormen die gebruikt worden zijn veelal afwijkend en nieuw. Er worden geen opvallende kleuren gebruikt, de tuin moet een rustgevende en zeer moderne uitstraling hebben. De materialen die in deze tuinen gebruikt worden zijn voornamelijk metaal, natuursteen(glad) en kunststof. Ook de planten die in deze tuin te vinden zijn hebben enkel de kleur groen.

Welke stijl past het beste bij jou? Heb jij liever een Golden Age, Biotope of Twisted Garden of  zit er niets bij bovenstaande tuintrends van 2014?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Verschillende haarden
Next post Balkon inrichten