Read Time:2 Minute, 5 Second

Je hebt pas een nieuw huis en je wilt je tuin aanleggen? Of je wilt je bestaande tuin een volledig nieuwe look geven? Dit is niet zomaar en klus die je snel afhandelt. Een goed plan, de juiste voorbereidingen en het uiteindelijk goed uitvoeren is van groot belang. Hoe pak je dit aan, en wat kan jou helpen om dit zorgeloos tot een goed einde te brengen? Wij helpen jou alvast een eindje op weg!

Wat komt waar te staan in de tuin?

Ga vooraf goed na wat je precies in je tuin wenst. Wil je veel gras of eerder weinig? Breng je veel tijd in de tuin door? Dan kun je overwegen om bijvoorbeeld te kiezen voor leuke tuinmeubelen in de vorm van een loungeset. Wil je nog verder gaan en denk je aan een barbecue, een vuurtafel of zelfs een buitenkeuken? Hou je van een overkapping of kies je voor tuinparasols? Zo kun je nog een eindje doorgaan. Voor inspiratie kun je op internet terecht. Op websites van bijvoorbeeld vdgarde.nl zie je al heel wat mogelijkheden. In welk materiaal, stijl en kleuren kies je je stoelen, banken en tafels? Maak van je ideeën een ruwe schets en vraag advies aan een gespecialiseerde zaak. Zij kunnen jou met raad en daad bijstaan.

Je tuin groeit met de jaren

Uiteraard hoef je niet meteen alles tegelijk aan te kopen. Je kunt gerust met de meest belangrijke zaken zoals tafels en stoelen beginnen, en langzaam aan uitbreiden. Als je je meubelen in de lente aankoopt, heb je bijvoorbeeld pas in de herfst beschermhoezen nodig. Voorlopig heb je misschien genoeg aan een of twee stoelen, en koop je er achteraf nog een paar bij. Lockers en bijzettafeltjes kunnen ook praktisch zijn, maar daarom niet noodzakelijk. Hou deze ‘extra’ zaken in het achterhoofd en laat je tuinset groeien.

De aanleg van je tuin

Je kunt zelf of met de hulp van professionelen je tuin aanleggen. Het makkelijkste is om je tuin volledig leeg te maken en van scratch te beginnen. Toch is het het overwegen waard om zaken naar je nieuwe tuin mee te nemen. Dat bespaart je tijd en geld. Denk bijvoorbeeld aan tuinpaadjes die er al liggen of meubelen die je wilt behouden. Al heb je misschien een beperkt budget, hou toch al rekening met je plannen voor de toekomst. Spaar ruimte uit voor je extra aanvullingen, je toekomstig tuinhuis of je extra tuinbank. Zo heb je later minder werk om deze in je tuin in te passen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Bijzettafels voor in uw woonkamer
Next post Goedkoop verhuizen in Noord-Holland