Read Time:2 Minute, 3 Second

Klimop: het prachtige groene middelpunt van de tuin

De klimop is een prachtige plant die vrijwel in elke tuin past. De plant is er in diverse soorten en maten en er is dus altijd wel een exemplaar te vinden dat bij jouw wensen past.

Een veelzijdige plan; zo kun je de klimop het beste omschrijven. Het is een houtige liaan met stevige blaadjes. De meeste mensen kennen de klimop als een groene plant, maar dat hoeft niet per se zo te zijn. Er zijn ook witte en zelfs gele exemplaren te vinden. De plant is op z’n best aan het einde van de zomer en in de herfst. Dan staat de klimop in bloei.

De plant is zeer gemakkelijk in de omgang en dat is vaak ook meteen een valkuil. De klimop kan namelijk flink woekeren. Dat kan voor prachtige effecten zorgen, als je de plant op een goede manier begeleidt. Dat kun je bijvoorbeeld doen met mooie gaaspanelen. Laat de klimop hierin groeien en je creëert een fantastisch mooie afscheiding in je tuin. Met de gaaspanelen kun je bijvoorbeeld een schutting maken, maar ook een mooie boog. De gaaspanelen zijn namelijk in verschillende soorten, maten en uitvoeringen beschikbaar.

Natuurlijk kun je de plant ook laten groeien om bestaande objecten. Denk aan een mooie trap die bekleed wordt het met groen van de plant of een muur die volledig bekleed wordt met het mooie blad.

Wat veel mensen niet weten, is dat de klimop ook een hele mooie plant is voor binnenshuis. Houd ‘m als hangplant en geniet van het extra groen in je woonkamer.

Herkomst

Maar waar komt de klimop eigenlijk vandaan? Waarschijnlijk ligt de oorsprong in het Europa, maar inmiddels groeit ‘ie in verschillende delen op de wereld. Van Afrika tot Azië. De plant kan onder de meest ideale omstandigheden ruim dertig meter hoog worden. wil je een hoge schutting maken? Dan kun je met behulp van gaaspanelen dus zeer zeker de fantastische groeikracht van de klimop gebruiken.

Net zoals veel andere planten, heeft ook de klimop een symbolische betekenis. De plant staat symbool voor trouw. Als de plant zich eenmaal ergens aan heet gehecht, dan laat hij niet snel meer los. In de geschiedenis van verschillende volken staat de klimop afgebeeld. Dat komt omdat de plant vrij uniek is; hij blijf namelijk het hele jaar door groen. Zelfs als alle blaadjes van de bomen zijn gevallen in de winter, blijft de klimop het stralende groene middelpunt van je tuin!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Hoe financier je een duurzame verbouwing en hoeveel kun je hiermee besparen?
Next post Een luxe luchtbed is uitstekend te gebruiken als logeerbed