Read Time:2 Minute, 17 Second

De keuken is altijd een belangrijke ruimte in ons huis geweest. De afgelopen jaren lijkt deze echter een nog belangrijkere positie te hebben gekregen, omdat steeds meer van ons dagelijkse leven in de keuken afspeelt. Dit komt doordat veel Nederlandse keukens ondertussen een grote tafel hebben, waar we vrienden en familie aan ontvangen en zeker dus geen plek is waar alleen nog wordt gegeten. En in die industriele houten kast staat allang niet meer alleen het servies en de pannen. Je vindt er ook spelletjes en andere zaken die niet per se iets met de keuken te maken hebben. Aangezien deze ruimte in huis zo belangrijk is geworden, leek het ons hoog tijd om eens te kijken naar de trends op het gebied van keukens in 2022.

Aangezien de keuken het hart van een huis zijn, moet dit ook een fijne plek zijn om te zitten. Het is dus belangrijk om de keuken in te richten met jouw persoonlijke smaak in gedachten. Het bekijken van de nieuwste trends in de designwereld kan echter voldoende inzicht bieden in hoe je deze ruimte eventueel het beste kunt opfrissen. 

Nieuwe materialen

Als je geen trek hebt in te veel kleur in de keuken, kun je altijd kiezen voor wat textuur. Houttinten, zoals licht eiken, werken erg goed in keukens. Platte houten paneeldeuren worden tegenwoordig vaak geïntegreerd met stenen oppervlakken, zoals travertijn en kwartsiet. Deze geavanceerde upgrades zijn doorgaans eenvoudig: het toevoegen van een nieuwe textuur is niet zo’n grote onderneming als het lijkt. Het vervangen van werkbladen is relatief eenvoudig en niet erg duur in een kleine ruimte. 

Nieuw fornuis en oven

Als je jouw verouderde keuken meteen naar het jaar 2022 wilt brengen, kun je overwegen een van de meest gewaardeerde apparaten in de keuken te updaten: het fornuis en de oven. Op dit moment zijn inductie fornuizen erg populair. Als alternatief voor de typische gasfornuizen, is koken op inductie een veiligere optie die minder luchtvervuiling veroorzaakt. Ok, het upgraden van je fornuis en oven is duur, vooral als je kiest voor een inductie stijl. Deze overstap kan de investering echter meer dan waard zijn.

Kleur in de keuken

Volledig witte keukens behoren steeds meer tot het verleden. Of het nu gaat om op maat gemaakte kasten of het ontwerpen van een complete leefruimte, neutrale tinten in combinatie met sterke kleuren, zoals diep groen, rijk rood en blauw, worden voor steeds meer mensen een populaire keuze. Op die manier kun je kiezen voor neutrale kasten kleuren, maar kies je voor een kleur voor bijvoorbeeld de eiland kasten of voor de voorraadkast. Op deze manier kun je het grootste deel van de ruimte rustig en ontspannen houden, terwijl je tegelijkertijd een sterk kleurelement toevoegt voor een beetje spanning.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Tips om jouw huis tot een fijnere plek te maken
huiselijk gevoel Next post Creëer een huiselijk gevoel