Read Time:2 Minute, 24 Second

Voor 2021 beginnen de woontrends op het gebied van banken zich af te tekenen. Ook dit jaar lijken er weer nieuwe trends op te komen, die worden doorgetrokken in het hoge segment, maar ook bij goedkope banken. Wil jij dit jaar een nieuwe bank aanschaffen? Lees dan verder want hieronder vertellen we je alles over de trends op het gebied van banken.

Multifunctionaliteit in het interieur

Een trend die al een paar jaar geleden in gang is gezet is multifunctionaliteit in het interieur. De oppervlakte waarop wij gemiddeld wonen wordt steeds kleiner, en dus gaan we op zoek naar manieren om die ruimte zo goed mogelijk te gebruiken. Er zijn meerdere manieren om een kleinere ruimte in te richten, maar een manier om echt veel ruimte te creëren is het gebruik van een slaapbank. Zie je een slaapbank niet zitten, dan is het goed om te beseffen dat veel banken tegenwoordig in alle maten verkrijgbaar zijn, waardoor er voor elke ruimte wel een bank in jouw stijl te vinden is.

Duurzaamheid

De tendens naar duurzaamheid zien we in vele facetten terugkomen en dus ook op het gebied van banken. De consument wil steeds vaker weten waar producten en materialen vandaan komen en of ze op een duurzame manier zijn ontworpen. zo gaat men steeds vaker op zoek naar een bank met een minimale belasting voor het milieu. Een voordeel van een duurzame bank is vaak ook dat de levensduur ervan langer is dan bij een ‚normale’ bank. Als je een echte duurzame bank wilt is het ook belangrijk om een bank uit te kiezen die in Nederland is gemaakt. Het idee dat duurzame meubels saai of ouderwets zijn is achterhaald: er zijn veel nieuwe en hippe designers van banken die duurzame banken produceren.

Natuurlijke elementen

Ook zien we dat er steeds meer natuurlijke elementen worden gebruikt en de kleuren bijvoorbeeld worden afgestemd op de natuurlijke elementen vuur, water en aarde. Je kunt deze elementen combineren met bijvoorbeeld geweven stoffen, fluwelen stoffen, leer en houten elementen in de bank. We zien ook steeds vaker verschillende typen metalen in een bankstel terugkomen, zoals bijvoorbeeld goud of koper. 

Gewaagde kleuren en combinaties

De laatste trend op het gebied van banken die we willen benoemen is het mixen van gewaagde kleuren en combinaties. Waar minimalisme tot een paar jaar geleden het meest populair was, zien we nu steeds vaker opvallende elementen in interieurs terug. Dit leidde tot zogenaamde ‘statement banken.’ De statement banken vind je in verschillende vormen en kleuren en je kan ervoor kiezen om je bank rustig te houden, maar door een kleine toevoeging er toch iets speciaals van te maken. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een gouden leuning aan je bank. Zo past een klassieke barok bank geweldig bij een minimalistisch interieur, naast dat het mooi staat springt zo’n bank er ook meteen uit… een statement bank dus! 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
een kijkje in keukenkastjes Previous post Een kijkje in de keukenkastjes
woning aanpassen Next post Thuis blijven wonen als je hulpbehoevend bent