Read Time:1 Minute, 57 Second

Het nieuwe jaar is net begonnen en daarmee zijn er ook weer nieuwe trends bijgekomen. De trend voor binnen- en buitenshuis dit jaar wordt rotan. Een trend die eigenlijk komt overgewaaid uit de jaren ’60. Rotan is materiaal dat komt van de rotanpalm, die vooral groeien in de subtropen. Doordat de rotanpalm vooral lange lianen bevat kunnen deze makkelijk worden gebruikt om te vlechten.  Als het gaat om interieur wordt rotan vooral gebruikt om stoelen te vlechten. Door het natuurlijke element van rotan geeft het een vorm van rust in jouw interieur waar je simpelweg helemaal zen van wordt.  

De rotan ei-stoel

De ei-stoel heeft zijn intreden gedaan in 2017 en blijft ook in 2018 nog helemaal hip. De ei-stoel kennen we allemaal maar de versie gemaakt van rotan is helemaal gaaf. Het is echt een eyecatcher in ieder interieur. Je hebt het gevoel dat je even op een andere planeet bent als je in deze stoel zit. Tijdens het heen en weer wiegen van de stoel kun je genieten van een mooi boek of gewoon even helemaal tot rust komen.

Een sfeervolle rotan lamp

Maar rotan wordt niet alleen gebruikt om stoelen mee te vlechten, ook lampen worden van rotan gevlochten. Het leuke van rotan is dat ze er allerlei patronen mee kunnen vlechten. Iedere lamp is weer anders en uniek. Lampen gemaakt van rotan geven net als de stoelen een rustige indruk. Door de verschillende patronen komen er ook dansende stralen licht uit de lamp. Wil je sfeer in huis halen dit jaar? Ga dan voor een rotan lamp.

Een prachtige rotan fauteuil

Naast een speelse ei-stoel is een rotan fauteuil meer statig dan speels. De ronden vormen van de fauteuil geven meer een romantische en klassieke uitstraling. Het leuke van rotan is dat het materiaal het toelaat om jouw eigen draai eraan te geven. Je kunt een witte rotan fauteuil makkelijk combineren met een fel kleurig kussentje of kleedje. Zo kun je de kleuren in jouw interieur in een mum van tijd veranderen door middel van de kussentjes op de rotan stoelen. Het zijn momenteel de pastelkleuren die het goed doen in combinatie met rotan stoelen.

Ben jij net als ik gek op rotan? Heb jij al iets gemaakt van rotan in huis?

Dit artikel is geschreven door Rob Brinks, van Zitmaxx Wonen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Trends en innovatie in het huishouden
Next post Een mancave in industriële stijl: kan dit?