Read Time:2 Minute, 24 Second

Als je toe bent aan een nieuwe tafel in de eetruimte, gaat er een wereld voor je open. De tijden dat een tafel een eenvoudig blad was op vier poten liggen achter ons. Steeds meer designers transformeren de tafel van een noodzakelijk meubel tot een waar pronkstuk in huis.

De meeste industriële tafels hebben twee dingen in gemeen; 1) een houten tafelblad met een onbewerkte uitstraling en 2) een metalen of stalen onderstel. Hout en metaal gaan goed samen omdat de warme tint in het hout vaak zorgt voor een mooi contrast met de koele kleur van metaal.

Het metalen onderstel is bij veel industriële tafels bewerkt met een poedercoating, om een matte kleur te krijgen. Deze matte kleur past bij de minimalistische stijl van industriële meubels. De onderstaande tafels passen perfect in een industrieel interieur.

Eettafel Rauw

industriele tafel rauw

Bron: https://www.zitmaxx.nl/tafels-eetkamertafels/eettafels-eetkamertafel/eettafel-rauw.html

Liefhebbers van een ruw interieur opgelet! eettafel Rauw is een massief eikenhouten tafel met een grof gekruist metalen onderstel. Het houten blad is gemaakt van meerdere houten balken. Deze balken verschillen in lengte, waardoor een zeer industriële uitstraling ontstaat. Eettafel Rauw wordt op maat gemaakt en is daarom in elke gewenste maat leverbaar. De tafel is verkrijgbaar vanaf zo’n €1.700,-.

Eettafel Scape Cross

2. Scape Cross Boomstam

Bron: https://www.zitmaxx.nl/tafels-eetkamertafels/eettafels-eetkamertafel/eetkamertafel-scape-cross-boomstam.html

De Eettafel Scape Cross Boomstam is een iets slankere variant van Eettafel Rauw. Toch heeft deze tafel een zeer stoere uitstraling. Dit komt door het massieve tafelblad (4 centimeter dik). De randen van de tafel zijn zijn niet recht afgesneden waardoor het blad zijn natuurlijk uitstraling behoud.

Eettafel Houston

3. Eettafel Houston

Bron: https://www.zitmaxx.nl/industriele-meubels/eettafel-houston-180-eetkamertafel.html

 

Eettafel Houston is een interessante samenstelling van industriële en moderne componenten. Het eikenhouten tafelblad heeft een massief blad van eikenhout (beschikbaar in diverse kleuren). Het onderstel heeft echter een minimalistische uitstraling. Hierbij is gebruik gemaakt van glanzend metaal. Het moderne onderstel maakt het ruwe tafelblad een echte eyecatcher in een strak interieur.

Eettafel Scape Trunk

4. Eettafel rond

Bron: https://www.zitmaxx.nl/tafels-eetkamertafels/eettafels-eetkamertafel/eettafel-scape-trunk-boomstam-rond.html

 

Wie wilt afwijken van een rechtoekige tafel kan de Eettafel Scape Trunk bekijken. Deze tafel is namelijk rond. De verjongde tafelrond zorgt, net als het ruwe blad, voor een industriële look. Het gekruiste onderstel maakt de stoere uitstraling compleet.

Eettafel Phyllon

5. Eettafel Phyllon

Bron: https://www.zitmaxx.nl/industriele-meubels/eetkamertafel-phyllon-x.html

 

Eettafel Phyllon is een industriële tafel die goed past in een strak interieur. Het minimalistische tafelblad is strak afgewerkt, waardoor de tafel een rustieke uitstraling heeft. Het matte onderstel geeft de tafel een robuuste uitstraling. Wil je een industrieel meubel, zonder dat deze de overhand heeft in je woning? Dan is eettafel Phyllon een interessante optie.

Dit gastartikel is geschreven door Rob Brinks, van Zitmaxx Wonen.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Tips voor een nieuwe tuin aanleggen
Next post Scandinavische keukens