Read Time:2 Minute, 3 Second

Je (nieuwe) huis in een nieuwe stijl aankleden? Zorg dat dat je bij de hoeksalon en tafels begint. Deze meubels vormen vaak de eyecatcher van de kamer. Welke meubels passen bij jouw inrichting?

Bedenk jouw stijl

Bedenk van te voren welke interieurstijl jij echt super vindt. Op deze manier kan je al gerichter zoeken in de woningzaken. Laat je ook inspireren door voorbeelden om zo het gebruik van kleuren goed toe te passen en de ruimte zo extra te laten opvallen. Zorg er in ieder geval voor dat de ruimte niet te druk wordt. Kleed de ruimte niet teveel aan met mooie accessoires en zorg dat de meubels niet te groot zijn, ondanks dat ze zo mooi ogen.

tafel

Een mooie tafel kiezen

Welke tafels je kiest voor je kamers is afhankelijk van welke stijl je interieur is. Wanneer je kiest voor een landelijke inrichting, dan zullen houten meubels zeer goed passen. Het hangt er wel vanaf hoe donker de rest van je interieur is: heb je vooral donkere muren of een donkere vloer, dan heeft het de voorkeur om tafels te plaatsen met een lichtere kleur om een mooi contrast te geven. Dit zorgt ook dat de kamer niet te klein gaat lijken. Andersom kan je dit ook toepassen: in plaats van teveel lichte meubels te plaatsen kan je ook donkere tafels toevoegen waardoor deze meer zullen opvallen. In een moderne of industriële stijl kan je kiezen voor tafels met metalen poten en opvallende look.

De bank als eyecatcher

Banken zijn vaak de centrale eyecatcher in een interieur. Zorg dus in je nieuwe plan van aanpak dat de bank prioriteit heeft. Er is veel keuze in rechte salons of hoeksalons. Teken uit waar je het liefst televisie kijkt en hoe dit oogt met de rest van de kamer. Hoeksalons geven extra zitruimte en staan erg goed in hoeken van de woonkamer. Een andere mogelijkheid is een rechte bank te nemen waarbij je een hocker plaatst. Zo kan je toch lekker liggen op de bank terwijl de hocker makkelijk verplaatst kan worden om ruimte te besparen. Een populaire uitstraling bij de industriële of vintage woonkamer is de bruine bank met micro leder. Deze banken hebben een verweerde look en zijn vaak bekleed met een mix van leder en microvezel. In een modern interieur zullen de banken met strak design zonder teveel details en schuine poten goed staan, je hebt veel keuze in kleuren, kies degene die goed combineert met de bestaande kleuren.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post PVC visgraat vloer
Next post Dit moet je weten over het kopen van een tweede huis