Read Time:1 Minute, 38 Second

Met de lente in aantocht is het iedere dag weer een beetje langer licht. Erg fijn natuurlijk, maar het betekent ook meer licht in huis. Met raamdecoratie kun je de hoeveelheid zonlicht prima regelen, maar waar kies je voor? Inbetweens, jaloezieën, vouwgordijnen, shutters en meer… Er is zoveel keuze, dat je wellicht de bomen door het bos niet meer ziet.  Daarom geven je tips voor twee veelvoorkomende situaties, zodat je de perfecte raamdecoratie vindt.

Teveel licht in de slaapkamer

Voor een goede nachtrust is het belangrijk dat je je slaapkamer goed kan verduisteren. Vooral in de lente en zomer is raamdecoratie daarom onmisbaar. Een verduisterende stof is hierbij essentieel. Je kunt kiezen voor verduisterende gordijnen, maar ook voor verduisterende rolgordijnen. Het voordeel van deze laatstgenoemde soort is dat het allemaal wat minder massief én moderner oogt. Handig als je slaapkamer toch al niet heel groot is of als je houdt van een strak interieur.

raamdecoratie

Inkijk of naar binnen schijnend zonlicht

Heb je last van inkijk in huis, bijvoorbeeld omdat je woonkamer direct aan de stoep grenst? Of schijnt er ’s  middags fel zonlicht naar binnen, waardoor je verblindt wordt? Je wilt beide ongemakken tegengaan, maar ook een lichte woonkamer houden. Kies dan voor lichte, semi-doorschijnende stoffen, om te voorkomen dat je woonkamer een donker hol wordt. Trendy oplossingen hiervoor zijn bijvoorbeeld top down en bottom up plisségordijnen. Zo bedek je eenvoudig het deel van het raam (bijvoorbeeld alleen het middelste deel) dat je wil afschermen. Een tweede goede optie zijn jaloezieën en shutters, waarmee je misschien zelfs nog beter het licht kan reguleren. Een nadeel kan wel zijn dat je met shutters meer aanwezig raamdecoratie hebt dan je misschien zou willen.

 

raam decoratie

raambekleding

Op een budget

Ben je vooral op zoek naar een functionele oplossing en wil je niet teveel geld uitgeven aan elegante raamdecoratie? Raamfolie is dan een mooie oplossing. Hiermee kun je gemakkelijk een deel van je ramen beplakken een zo vooral inkijk tegengaan.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Dé woonstijl van 2017: botanisch wonen
Next post Komt tot rust in je eigen opblaasbaar zwembad