Read Time:1 Minute, 45 Second

Met de juiste dakbedekking kan je het exterieur van je huis een geheel andere uitstraling geven. Elk soort dakbedekking heeft zijn eigen structuur en kleur en dus een geheel eigen uitstraling.

Hoe je dat precies voor elkaar kunt krijgen lees je in het artikel hieronder. Zo geven we aantal stijltips en praktische tips om het dak zo geschikt mogelijk voor je huidige woning te maken.

Combineer met kleur en structuur

Zo kan je met verschillende kleuren dakpannen van verschillende materialen een prachtig effect bereiken als je deze creatief en stijlvol laten leggen door de dakdekker naar keuze. De eerlijkheid dient te zeggen dat de meeste dakdekkers niet zoveel raad weten met creatieve oplossingen dus je zult zelf duidelijk moeten zijn wat je wilt. Een dakdekker is er vooral om de dakpannen te leggen, niet perse om stijladvies te geven.

dakbedekking

Een ander is is om verschillende soorten dakbedekking gemengd te gebruiken op één zelfde dag, bijvoorbeeld riet en dakpannen op 1 dak. Of een leien dak met op de absolute top gebakken nokvorsten.

De verschillende soorten dakbedekkingen zijn vaak in veel verschillende kleuren verkrijgbaar en met de kleur is dus ook nog heel veel te combineren.

Aandachtspunt dakbedekking combineren

Waar wel op gelet moet worden als je verschillende soorten dakbedekking 1 op dak gaat plaatsen is de levensduur. Dakpannen gaan bijvoorbeeld langer mee dan rieten daken.

Het is dus zaak dat het rieten deel van het dak onderhouden kan worden zonder dat de dakpannen daarvoor vervangen of verplaatst hoeven te worden, anders gaat het onderhoud onnodig veel geld kosten.

Kwaliteit van dakbedekking

Dakbedekking moet naast fraai natuurlijk vooral goed zijn taak vervullen. Een dak moet gewoonweg jaren meegaan zonder dat er veel verval plaatst vindt. Vraag daarom bij de dakdekker die u klus gaat uitvoeren wat de kwaliteit van de betreffende dakbedekking is en hoeveel jaren deze meegaat.

Voor de juiste kwaliteit is het ook zaak dat je een betrouwbare dakdekker inschakelt die goede garanties geeft en is aangesloten bij een brancheorganisatie of een keurmerk die klanten ook een bepaalde zekerheid geeft. Uiteraard kan je om referenties vragen bij een dakdekkersbedrijf.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Rolgordijnen kopen? Welke soorten zijn er?
Next post Behangtrends 2016