Read Time:2 Minute, 4 Second

De trend van het moment wat betreft vloerbedekking is de strakke, moderne betonvloer. Dit industriële materiaal is al lang niet meer alleen maar te vinden in fabrieken of in winkels. Tegenwoordig vind je dergelijke vloer namelijk ook gewoon bij particulieren in huis. Maar wat moet je weten voordat je kiest voor een betonvloer?

Strakke basis voor jouw interieurbetonnen vloer

De voordelen van een betonvloer zijn uitgebreid en divers. Natuurlijk staat het strakke , industriële uiterlijk op nummer 1. Doordat een betonvloer gegoten wordt, is de vloer helemaal naadloos. Dit maakt ook dat de vertrekken in elkaar overlopen en jouw huis als een geheel oogt.

Daarnaast biedt een betonvloer een hele sterke basis voor de rest van jouw interieur. Door de kleuren op de vloer redelijk neutraal te houden, en niet te werken met prints, kan je veel meer uitpakken in jouw interieur. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige houten keuken of een knallende kleur op de muur. Ook is het mogelijk om een bepaalde structuur in jouw vloer te kiezen om toch een bepaald karakter aan jouw vloer te geven.

Onderhouden van een betonvloer

Hoewel een betonvloer misschien kwetsbaar klinkt, is het materiaal juist enorm robuust. Een betonvloer die in huizen wordt gegoten, beschikt namelijk over eigenschappen die goed passen bij het gebruik in een woning. Er wordt dan ook gebruikt van verschillende materialen die het beton geschikt maken voor woningen.

Het onderhouden van een betonvloer is ook geen hogere wiskunde. Het is belangrijk dat je bij het reinigen van de vloer geen agressieve schoonmaakproducten of zure producten gebruikt. Op de markt zijn speciale middelen verkrijgbaar waarmee je de vloer kan reinigen. Water en een natuurlijk schoonmaakmiddel reinigen de vloer ook perfect.

Mogelijkheden en kosten

Zoals al duidelijk is geworden zij er vele mogelijkheden met betonvloeren. Zowel het uiterlijk als het materiaal zijn aan te passen op jouw wensen. Daarnaast gaat een betonvloer heel erg goed samen met vloerverwarming.

Hoewel het bovenstaande natuurlijk heel mooi klinkt, is het belangrijk om te weten of een dergelijke vloer bij jouw budget past. Omdat er zoveel mogelijk is, is het lastig om een richtprijs aan te houden voor een dergelijke vloer. Wij raden dan ook aan om bij interesse een offerte op te laten stellen. Alleen zo kom je er achter wat een betonvloer in jouw situatie, met jouw wensen, ongeveer zal kosten. Kijk bijvoorbeeld eens naar een betonvloer van betongietvloer.nl. Op hun site vraag je gemakkelijk een offerte op, en lees je nog veel meer over de vloeren.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Verbouwen met een persoonlijke lening of je hypotheek? De voor- en nadelen
Next post Zo kom jij goed de verbouwing door