Read Time:2 Minute, 40 Second

Optimaal ontspannen met een loungeset in de tuin

Vind jij het heerlijk om in de zomermaanden de hele dag in de tuin te zitten? Dan kun je jouw tuin verrijken met een mooie loungeset. Een loungeset ziet er niet alleen mooi uit, maar zit net een beetje comfortabeler dan een gewone tuinset. Schaf je bijvoorbeeld een loungeset met bank aan, dan kun je hier lekker op gaan liggen. Komen er mensen op visite, dan kunnen jullie op een heerlijke zomerse dag lekker samen in de loungeset gaan zitten.

Verschillende soorten loungesets

Loungesets zijn er in allerlei soorten en maten. Omdat er zo veel verschillende loungesets zijn, kun je altijd wel een tuinset vinden die goed in jouw tuin past en die bovendien helemaal aan jouw eisen voldoet. Heb je een wat kleinere tuin, dan neem je een kleinere set met bijvoorbeeld alleen een bank en een tafeltje. Heb je een grote tuin en zit je hier regelmatig met een groter gezelschap in de zomer? Dan koop je een grotere set met hoekbank, tafeltje en grote stoelen. In de grotere sets van winkels als VdGarde.nl kun je gemakkelijk met zes tot acht personen zitten.

luxe loungeset loungesets

Verder kies je niet alleen zelf uit welke onderdelen jouw tuinset bestaat, maar kies je ook zelf hoe de set eruit moet zien. Je kunt een witte tuinset met klassieke uitstraling kopen, maar er zijn ook tuinsets in de kleuren lichtgrijs, donkergrijs en zwart. Afhankelijk van de kleuren die jij in je tuin en in je huis gebruikt, kies je zelf de perfecte loungeset. Heb je bijvoorbeeld donkergrijze kozijnen en wil je dat jouw tuinset bij de gevel van je woning past? Dan neem je een donkergrijze set.

Loungesets in de tuin: de trends van 2017

Ieder jaar worden er weer nieuwe loungeset trends geïntroduceerd. De belangrijkste trends van het voorjaar en de zomer van 2017, worden in onderstaande alinea’s beschreven. Door onderstaande trends door te lezen, weet je precies welke sets op dit moment trendy zijn.

Loungesets met hoekbank

De meeste sets die op dit moment verkocht worden, hebben een comfortabele hoekbank. Een hoekbank bespaart niet alleen ruimte, maar biedt bovendien voldoende plaats voor meerdere personen. Een hoekbank neemt bijvoorbeeld altijd minder ruimte in dan twee gewone banken, maar heeft wel net zo veel zitplek.

Retro loungesets

Ben jij een groot liefhebber van de retro woonstijl? Dan kun je deze woonstijl ook in jouw tuin doorvoeren. Er worden namelijk steeds meer retro tuinsets verkocht, ofwel sets met een retro uitstraling. Zeker als je interieur retro is en je deze stijl ook in je tuin door wil voeren, zijn deze sets echt iets voor jou. Daar komt nog bij dat de sets net zo lekker zitten als de modernere tuinsets en bovendien dezelfde lange levensduur hebben.

Loungesets met buitenhaard

In de avond kan het flink afkoelen, ook op een warme zomerdag. Wil jij zo lang mogelijk buiten blijven zitten, om zo lang mogelijk van je comfortabele loungeset te kunnen genieten? Dan koop je een tuinset met buitenhaard. Als het wat kouder wordt, steek je de buitenhaard van de tuinset aan en je krijgt het meteen warm. Daarnaast is de buitenhaard niet alleen praktisch, maar uiteraard ook erg sfeervol.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Wat voor lampen kies jij in de tuin?
Next post Drie ideeën om foto’s een plek in huis te geven