Read Time:2 Minute, 27 Second

Wie een willekeurig woonblad openslaat zal al snel zien dat interieurs tegenwoordig steeds strakker en minimalistischer zijn vormgegeven. Deze strakke vormgeving gaat vaak gepaard met industriële details, vaak in de vorm van verlichting. Hierdoor ontstaan prachtige lichte en ruimtelijke interieurs. Aan de andere kant kunnen deze woningen ook kil en ongezellig overkomen.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om je woning gezelliger te laten overkomen. Bekende manieren zijn het gebruik van warme kleuren, het plaatsen van een sfeerhaard en karpet.

Een andere methode is het plaatsen van een loveseat. Een loveseat kun je zien als 1,5 persoons bank, of een brede fauteuil. Omdat gebruikers van het meubel vrij dicht op elkaar zitten is de naam “Loveseat” ontstaan.

Loveseats worden tegenwoordig in veel interieurs gebruikt, vaak ten koste van een klassieke fauteuil. Het meubel heeft een knusse en warme uitstraling. Liefhebbers van een rustig interieur kunnen in veel gevallen de loveseat in hetzelfde design van de bank aanschaffen. Wil je wat meer afwisseling in je woning? Kies dan voor ander model loveseat.

Loveseats worden geleverd in de volgende stijlen:

Klassieke loveseats

Klassieke loveseats kenmerken zich door de vele aanwezige details. De arm- en rugleuning hebben veel rondingen. Bovendien zijn klassieke loveseats te herkennen aan de gecapitonneerde (knopen) rugleuning. De poten zijn gebogen in Victoriaanse stijl en geven de loveseat een finishing touch.

klassieke loveseat

Getoond model: https://www.zitmaxx.nl/loveseat-english-15524.html

Minimalistische loveseats

Heb je liever een strakker en rustiger model? Dan is een minimalistische loveseat een interessante optie. Hiermee creëer je namelijk een Scandinavische look in je woning. Minimalistische loveseats hebben weinig details en bestaan uit grote oppervlakken rechthoekige. De armleuningen lopen door tot aan de grond, zodat de poten nagenoeg onzichtbaar zijn.

minimalstische loveseat

Getoond model: https://www.zitmaxx.nl/loveseat-brio.html

Robuuste loveseats

Als je van robuuste meubels houdt, dan is zijn deze loveseats geschikt voor jou. robuuste loveseats hebben brede, stoere poten, die goed zichtbaar zijn. Veel robuuste meubels worden uitgevoerd in leer. Niet voor niks, want je creëert hierdoor een stoere uitstraling voor je interieur. Echte robuuste loveseats hebben vaak een open naad. Hierbij is de stiknaad van het leer niet weggewerkt, maar blijft deze zichtbaar. Daarnaast hebben robuuste meubels vaak weinig detail.

robuuste loveseat

Getoond model: https://www.zitmaxx.nl/loveseat-fjola-met-open-naad.html

Moderne loveseats

Moderne loveseats kenmerken zich door een artistieke vormgeving die overwegend rustig is. Het onderstaande model bijvoorbeeld, heeft stoere chromen poten. Daarnaast heeft deze moderne loveseat een minimalistische uitstraling. Een interessant detail is dit model een zeer open uitstraling creëert omdat de armleuningen zijn verlaagd. De ingestikte rugleuning doorbreekte het relatief grote oppervlakte van de rugleuning.

moderne loveseat

Getoond model: https://www.zitmaxx.nl/loveseat-montreal-oslo-fauteuil.html

De genoemde stijlen zien we vaak terug bij populaire loveseats. Uiteraard bestaan er ook modellen waarbij verschillende stijlen en eigenschappen zijn gecombineerd. Voor de overzichtelijkheid van dit artikel zijn deze modellen buiten beschouwing gelaten.

Dit gastartikel is geschreven door Rob Brinks, van Zitmaxx Wonen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een nieuwe look voor je keuken zonder heftige verbouwing: vijf tips
Next post 6x leuke woonwinkels in Rotterdam