Maak het lekker gezellig: onmisbare ingrediënten voor een topkerst!
Kerst is bij uitstek het feest waarop je als familie en/of gezin bij
elkaar komt om het gezellig te hebben. Naast versieringen – zoals
kerststukjes, een kerstboom en leuke verlichting -, horen daar
natuurlijk ook leuke bijeenkomsten en heerlijke gerechten bij. Stuk voor
stuk zijn dit de ingrediënten om er een onvergetelijke kerst van te
maken met jouw geliefden! Maar wat zijn nu echt lekkere gerechten
waarmee je deze kerst tot een onvergetelijke happening maakt? Hieronder
de nodige inspiratie voor een letterlijk en figuurlijk heerlijk
kerstfeest!
1. Kies voor kalkoen in een modern interieur!
Wat is er lekkerder dan een heerlijk verse kalkoen opdienen tijdens kerst? In combinatie met lekkere rode wijn, en groenteschotel en allerlei lekkere hapjes? Er is geen ander diner dat het kerstgevoel zo aanwakkert, dan lekker kalkoenvlees. Combineer de keuze voor kalkoen als kerstmaaltijd met industriele meubels kopen bij Kokenenwonen.nl. Er zijn namelijk geen mooiere eettafels en bijhorende meubels die stijlvoller zijn in combinatie met een lekker kerstdiner!
2. Hertenstoof met pommes amandes
Bijna geen diner is zo lekker tijden kerst als gestoofd hertenvlees in
combinatie met heerlijk bereide aardappels, spruitjes en cantharellen.
Kies je voor het menu hertenstoof met pommes amandes, dan kies je voor
genieten met een grote G. Het hertenvlees moet drie uur gestoofd worden.
Dit heerlijke kerstdiner kan ook drie dagen voor tijd klaargemaakt
worden en dan, na het afkoelen, in de koelkast bewaard worden. Uiteraard
combineer je een heerlijke maaltijd hertenvlees met een subtiel
drankje, vooral rode wijn is een goede combinatie, waarmee je jouw
tafelgenoten meer dan verrast.
3. Beef Wellington: ultiem genieten tijdens kerst
Beef Wellington staat bekend al een van de klassiekers onder de
kerstdiners. In een klassieke omgeving met fraaie meubels, een kerstboom
en eventueel kaarslicht smaakt Beef Wellington het lekkerst. Natuurlijk
bereid je Beef Wellington volgens het traditionele recept, dus met
duxelles. Dit is een lekkere champignonpasta, die gemengd wordt met
sjalot, knoflook peper en paneermeel. De ossenhaas dient bereid te
worden met grof zeezout en peper.
4. Steel de show met heerlijk malse eendenborst
Wil je tijdens kerst echt e show stelen met een uitzonderlijk lekker
diner? Ga dan voor eendenborst, bereid en opgediend in heerlijke
sinaasappelsaus. De sinaasappelsaus maak je door één sinaasappel te
gebruiken voor het sap, en die te vermengen met gekaramelliseerde
suiker, kleine stukjes ontbijtkoek en jus. Een aanrader is om de
eendenborst te serveren met een lekkere frisee- en boontjessalade, en
met de tarte tatin van vergeten groente.