Read Time:2 Minute, 5 Second

Maak het lekker gezellig: onmisbare ingrediënten voor een topkerst!
Kerst is bij uitstek het feest waarop je als familie en/of gezin bij elkaar komt om het gezellig te hebben. Naast versieringen – zoals kerststukjes, een kerstboom en leuke verlichting -, horen daar natuurlijk ook leuke bijeenkomsten en heerlijke gerechten bij. Stuk voor stuk zijn dit de ingrediënten om er een onvergetelijke kerst van te maken met jouw geliefden! Maar wat zijn nu echt lekkere gerechten waarmee je deze kerst tot een onvergetelijke happening maakt? Hieronder de nodige inspiratie voor een letterlijk en figuurlijk heerlijk kerstfeest!

1. Kies voor kalkoen in een modern interieur!
Wat is er lekkerder dan een heerlijk verse kalkoen opdienen tijdens kerst? In combinatie met lekkere rode wijn, en groenteschotel en allerlei lekkere hapjes? Er is geen ander diner dat het kerstgevoel zo aanwakkert, dan lekker kalkoenvlees. Combineer de keuze voor kalkoen als kerstmaaltijd met industriele meubels kopen bij Kokenenwonen.nl. Er zijn namelijk geen mooiere eettafels en bijhorende meubels die stijlvoller zijn in combinatie met een lekker kerstdiner!

2. Hertenstoof met pommes amandes
Bijna geen diner is zo lekker tijden kerst als gestoofd hertenvlees in combinatie met heerlijk bereide aardappels, spruitjes en cantharellen. Kies je voor het menu hertenstoof met pommes amandes, dan kies je voor genieten met een grote G. Het hertenvlees moet drie uur gestoofd worden. Dit heerlijke kerstdiner kan ook drie dagen voor tijd klaargemaakt worden en dan, na het afkoelen, in de koelkast bewaard worden. Uiteraard combineer je een heerlijke maaltijd hertenvlees met een subtiel drankje, vooral rode wijn is een goede combinatie, waarmee je jouw tafelgenoten meer dan verrast.

3. Beef Wellington: ultiem genieten tijdens kerst
Beef Wellington staat bekend al een van de klassiekers onder de kerstdiners. In een klassieke omgeving met fraaie meubels, een kerstboom en eventueel kaarslicht smaakt Beef Wellington het lekkerst. Natuurlijk bereid je Beef Wellington volgens het traditionele recept, dus met duxelles. Dit is een lekkere champignonpasta, die gemengd wordt met sjalot, knoflook peper en paneermeel. De ossenhaas dient bereid te worden met grof zeezout en peper.

4. Steel de show met heerlijk malse eendenborst
Wil je tijdens kerst echt e show stelen met een uitzonderlijk lekker diner? Ga dan voor eendenborst, bereid en opgediend in heerlijke sinaasappelsaus. De sinaasappelsaus maak je door één sinaasappel te gebruiken voor het sap, en die te vermengen met gekaramelliseerde suiker, kleine stukjes ontbijtkoek en jus. Een aanrader is om de eendenborst te serveren met een lekkere frisee- en boontjessalade, en met de tarte tatin van vergeten groente.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
houten gevel Previous post De voor- en nadelen van houten gevelbekleding
het belang van schone luchtkanalen Next post Het belang van schone luchtkanalen