Read Time:2 Minute, 19 Second

Zonwering is net alleen geschikt om de zon tegen te houden, het is ook sfeerverhogend voor je woning. Een mooie zonwering voor het raam kan uw gehele woning doen opfleuren. Er zijn alleen talloze soorten zonwering waar u uit kunt kiezen. Voor iedere smaak is er wel een zonwering te koop. Voor de perfecte zonwering voor uw woning kijk u op de website van Topjaloezieën.nl. Daar koopt u online heel gemakkelijk de juist zonwering die voor uw woning geschikt is.

Jaloezieën

Jaloezieën behoren al jarenlang tot één van de populairste soorten zonwering. Dit komt vooral omdat jaloezieën tijdloos zijn en in vrijwel elk interieur passen. Voor elke interieur zijn er bijpassende jaloezieën van allerlei materialen, zoals hout, aluminium, textiel of pvc. Jaloezieën worden aan de binnenkant van het raam opgehangen en kunnen ook volledig opgetrokken worden. Met een touwtje kunt u zelf de mate van lichtinval bepalen door de jaloezieën centraal gedeeltelijk te openen. Wanneer u geen zon in uw woning wilt, kunt u ze sluiten. Modernere jaloezieën zijn tegenwoordig ook elektrisch bedienbaar.

Rolgordijnen

Ook rolgordijnen zijn één van de populaire zonwering soorten. Een rolgordijn is gewikkeld om een aluminium of kunststof buis die voor het raam opgehangen wordt en met een koord naar beneden geschoven kan worden. Wanneer u het rolgordijn half voor het raam hangt, dan zal het gedeeltelijk verduisterd werken en is het tevens een goede raamversiering. De stof van rolgordijnen zijn verkrijgbaar als verduisterend als niet verduisterend. Daarnaast is de stof in vrijwel elke kleur en motief verkrijgbaar. Kijk u voor een overzicht voor verschillende soorten rolgordijnen op de website van Topjaloezieën.nl.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen lijken wel een beetje op rolgordijnen maar zien er veel stijlvoller en luxueuzer uit. Ze beperken de inkijk in de woning en zorgen tevens voor een sfeervolle uitstraling aan het interieur. In het gordijn zitten horizontale vouwen die met staafjes, ook wel baleinen genoemd strak gehouden wordt. Ook een vouwgordijn kan geheel opgetrokken worden, maar wanneer het half uitgerold is, is het een fraaie raambekleding. De stoffen kunnen variëren van hele dunnen katoenen stoffen tot stevige verduisterend stoffen en zijn ook in vrijwel alle kleuren verkrijgbaar.

Plissé gordijnen

De stof van plissé gordijnen werken als een harmonica en kunnen van boven naar beneden getrokken worden, maar er zijn ook type die van onderen naar boven getrokken kunnen worden. Hierdoor wordt enkel het middenstuk van het raam bedekt. Dit maar plissé gordijnen niet enkel een goede zonwering, maar ook een sfeermaker voor het interieur. Het naar boven en beneden halen van het plissé gordijn gebeurt door middel van een trekkoord. De stoffen zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en motieven.

Welke zonwering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke smaak. Alle moderne zonweringen hebben een dubbele functie: zonwering en een fraaie raambekleding.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Warme kleuren in de woonkamer
Next post Alle formaten matrassen voor jouw huisje!