Read Time:2 Minute, 5 Second

Het eerste wat je ziet als je een deur opent of sluit, is de stijl en het uiterlijk van de deur. Ook valt het deurbeslag meteen op. Je hebt ze in alle maten en kleuren. Van deurklinken, tot deurkrukken en schuifdeuren. Van een felle tint, tot een zwarte deurkruk. Wil jij weten hoe je met andere accenten een impact kunt maken? Lees dan verder!

Verschillende soorten deurbeslag

Wat betreft deurbeslag, is er veel keuze en zijn er veel mogelijkheden om het tot jouw eigen stijl te vormen. Het ligt er natuurlijk aan wat voor deur je hebt. Bij schuifdeuren hoort een ander soort deurbeslag dan bij een standaard deur. Bij standaard deuren zijn er meerdere opties voor deurklinken of krukken. Je kunt variëren van metalen deurklinken of deurkrukken tot houten deurbeslag. Metalen deurklinken zorgen voor een chique look. Houten deurklinken zorgen voor een rustieker uiterlijk. En af en toe gebruikt men zelfs materialen zoals steen, marmer en kalksteen om hun deurbeslag écht authentiek te maken. 

Hoe maak jij impact met andere accenten?

Maar hoe maak je nu écht impact? Om impact te maken door middel van andere accenten, kun je kijken naar het interieur. Heb je een erg strak interieurdesign, of zit je meer in de richting van een dromerig interieur? De volgende stap is om te kijken wat het beste past bij dit interieur. Je kunt hierbij de vorm van de deurklink of deurkruk meenemen in je beslissing. Daarnaast is kleurgebruik van belang. Als je een erg druk interieur hebt, kun je dit wellicht beter afstemmen in combinatie met een wat rustiger deurbeslag. Aan de andere kant kan een deurbeslag met een felle kleur ook erg leuk zijn bij een wat strakkere en rustigere woon samenstelling. 

Een tip om je deurbeslag een wat professionelere uitstraling te geven, is om alle deuren één stijl te geven. Bij het kiezen van verschillende deurklinken of deurkrukken, kan het anders een chaos worden. Inspiratie kun je simpelweg opdoen bij andere huizen, wellicht van kennissen. 

Dé plek voor jouw deurbeslag

Zodra je weet wat voor deurbeslag bij jou past, kun je je gaan oriënteren op de aanschaf. Je kunt naar een fysieke winkel gaan, maar je kunt ook online gaan speuren om wellicht de beste deals te krijgen. Een goed voorbeeld van zo’n online aanbieder is decodeurbeslag. Gelukkig weet je nu precies hoe jij impact kan geven aan jouw deurbeslag. Wacht dus niet langer en ga aan de slag met jouw deurbeslag avontuur!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kattenbak Previous post De ideale kattenbakken
luxe tuin Next post Luxe tuin creëren: 3 keer inspiratie