Read Time:4 Minute, 29 Second

Katten zijn ontzettend leuke en gezellige huisdieren. Bij een kat horen ook de middelen die je nodig hebt, zoals kattenbakken. Katten houden er namelijk van om gebruik te maken van schone kattenbakken. Ongeacht welke soorten kattenbakken je hebt, je moet elke keer weer opnieuw de kattenbakken schoonmaken. Of je nu een grote of kleine, open of dichte kattenbak hebt, het werk blijft hetzelfde. Daarnaast wil je natuurlijk dat je huis fris blijft ruiken. Er is hier een oplossing voor. In deze blog vertellen we je graag wat de oplossing is tegen het dagelijks schoonmaken van je kattenbakken. En hoe de oplossing werkt. 

Zelfreinigende kattenbak

De oplossing voor het schoonmaken van je kattenbakken is de zelfreinigende kattenbak. Misschien heb je hier al wel eens van gehoord. Of is het helemaal nieuw. Hierdoor hoef je niet meer dagelijks je kattenbakken te verschonen. Een grote opluchting. Heb je wel eens last van een onaangename geur in je huis van de kattenbakken? Dan is de zelfreinigende kattenbak de oplossing hiervoor. Het vermijdt vieze geuren in je huis waardoor je huis schoon en fris blijft ruiken. Het kopen van een zelfreinigende kattenbak is een goede investering in geld en tijd. Zo heb je meer tijd om gezellig met je kat te knuffelen en spelen. In plaats van elke dag de kattenbakken schoon te maken.

Waarom een zelfreinigende kattenbak kopen?

Als je in de ochtend opstaat en je ruikt een onaangename geur door je huis weet je dat het weer tijd is om de kattenbakken te verschonen. Je wilt niet de hele dag in een vieze geur zitten en vooral niet als er bezoek thuis komt. Voor katten is het fijn als ze elke dag gebruik kunnen maken van een schoon toilet. En niet een week lang in vieze kattenbakken moeten plassen en poepen. Om dat probleem te voorkomen komt een zelfreinigende kattenbak goed van pas. Hierdoor hoef je niet dagelijks de kattenbak te verschonen. En wekelijks de kattenbakken een grondige schoonmaak te geven. Je hoeft je geen zorgen te maken of de kattenbakken nog verschoont moeten worden. Of wanneer dat voor het laatst gedaan is. Dat is niet alleen voor jou positief maar ook voor je kat. Die heeft elke dag schone kattenbakken.

Hoe werkt het?

Je weet nu wat een zelfreinigende kattenbak is, maar hoe werkt dat nou? De onderkant van de zelfreinigende kattenbak bestaat uit 2 onderdelen. Je hebt het eerste deel waar de kat haar behoefte op doet en je hebt een tweede deel. In dit tweede deel worden de urine klonten en de poep in bewaart. Door middel van een zeef door de kattenbakvulling worden de kattenbakken schoongemaakt. De zeef neemt de klonten mee naar het tweede deel. De schone vulling gaat door de zeef heen en blijft in het deel waar de kat op plast en poept. Omdat er eens in de zoveel tijd wat kattenbakvulling wordt weggehaald is het verstandig om de kattenbakvulling af en toe bij te vullen. Zo behoud je genoeg vulling in de kattenbakken voor je kat.

Het unieke aan de zelfreinigende kattenbak is dat het deel waar het urine en de uitwerpselen van de kat naartoe gaat volledig afgesloten is. Dit zorgt ervoor dat de geuren van de uitwerpselen niet kunnen verspreiden in je huis. Hierdoor blijft je huis schoon en fris ruiken. Daarnaast blijven de uitwerpselen van de kat gescheiden tussen de verschillende delen. 

Afhankelijk van het soort zelfreinigende kattenbak dat je koopt worden de kattenbakken gereinigd en schoongemaakt. Bij sommige zelfreinigende kattenbakken moet je zelf aan een hendel trekken waardoor de zeef door de kattenbak gaat. Bij andere kattenbakken wordt er binnen een bepaalde tijd automatisch door de kattenbakken gezeefd. 

Zelfreinigende kattenbak kopen

Wanneer je een zelfreinigende kattenbak koopt zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Het eerste waar je op moet letten is het formaat van de kattenbak. Je kan hier uitgaan van 1,5 keer zo groot als je kat. Dit zorgt ervoor dat je kat de ruimte heeft om de draaien binnen de kattenbak. Zo kan je kat er gemakkelijk in- en uitlopen. Als je kattenbakken aanschaft met bovenkant moet je rekening houden dat de kattenbakvulling zo’n 3 cm in beslag neemt. De zelfreinigende kattenbak moet dus de voldoende hoogte voor jouw kat hebben. Het is verstandig om te kijken of je kat graag van open kattenbakken of gesloten. Sommige katten vinden het fijn om gebruik te maken van kattenbakken zonder bovenkant omdat ze mogelijk een opgesloten gevoel krijgen. Andere katten vinden kattenbakken met bovenkant juist fijn. 

Een ander punt waar je op moet letten bij het kopen van zelfreinigende kattenbakken is het soort kattenbakvulling. Een kattenbakvulling die klontvorming heeft is een goede optie voor een zelfreinigende kattenbak. Dit zorgt er namelijk voor dat de uitwerpselen van de kat door de vulling klonterig worden. Zo wordt het gemakkelijk door de zeef eruit gehaald. Daarnaast is het fijn voor je kat om een kattenbakvulling te kopen dat zacht aanvoelt. Dit is fijn voor de pootjes van je kat zodra ze erop staan, zitten en lopen. Bij het kopen van een zelfreinigende kattenbak hoef je dus geen kattenschepje te kopen. Omdat er een ingebouwde schep inzit. 

Wil jij graag dagelijks geen kattenbakken meer schoon te hoeven maken? Dan is een zelfreinigende kattenbak de oplossing voor jou! Zo hou je meer tijd over voor je kat en vermijd je vieze geuren in je huis.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
deurklink Previous post Waarom ook deurbeslag van groot belang is bij de uitstraling van een interieur
accenten Next post De impact van andere accenten