Read Time:3 Minute, 8 Second

Een balkon is vaak klein maar fijn en ook een balkon kan een verlengde van jouw huis worden. Bij een balkon telt elke centimeter en is het belangrijk om goed te combineren en alle ruimte goed te benutten. Het hangt helemaal af van de grote van een balkon maar voor ieder balkon zijn er een aantal tuinmeubelen die echt handig zijn. Naast tuinmeubelen is het bij een balkon relevant om eerst te zorgen voor een goede stevige ondergrond. Je kunt daarbij kiezen voor een vlonder of andere buitentegels. Een balkon heeft een stabiele ondergrond nodig om als verlengde van het huis te gelden. Zeker als je een tuinset gaat neerzetten op jouw balkon is het nodig om eerst te zorgen voor een goede basis. Ook is verlichting op een balkon vaak cruciaal als het gaat om de sfeer.

Een romantisch bistroset voor op het balkon

Een bistroset is klein maar fijn, net als de meeste balkons. Zelfs op de kleinste balkons is het mogelijk om een bistroset neer te zetten. Eén van de grootste voordelen van een bistroset is dat zowel de stoelen als de tafel inklapbaar zijn. Je kunt dus de tuinset makkelijk inklappen en meer ruimte creëren op jouw balkon.  Een bistroset is over het algemeen van hout en geeft daarom een romantische sfeer. Toch zijn er ook een aantal bistrosets van bijvoorbeeld RVS of aluminium die een industriële of moderne uitstraling hebben. Het meeste bistrosets bevatten twee stoelen en één ronde tafel maar je kunt natuurlijk altijd meerdere stoelen aanschaffen bij de tafel als jouw balkon dit toelaat. Een bistroset is gemaakt om buiten te staan en kan vaak het gehele jaar door buiten blijven. Omdat de meeste bistrosets van hard materiaal gemaakt zijn is het wel een aanrader om nog een aantal losse kussens bij het set te kopen. Zo is het comfortabel om op jouw balkon te gaan zitten en kun je heerlijk ’s avonds buiten eten.

Creëer beschutting met een compacte parasol

Op een balkon heb je een wisselende hoeveelheid aan zon. Dit zorgt soms voor irritaties, als de zon constant in jouw gezicht schijnt. Een item dat op geen enkel balkon mag ontbreken is een parasol. Zo kun je namelijk waar en wanneer je wilt beschutting en schaduw creëren. Als je lekker een boek aan het lezen bent, wil je geen last hebben van de zon. Omdat parasols er in allerlei soorten en maten zijn er altijd wel eentje te vinden die op jouw balkon past. Zelfs een kleine parasol zorgt voor schaduw, het kan maar net de schaduw zijn die jij wilt en nodig hebt. Een parasol kun je altijd in verschillende kleuren en modellen kopen, een parasol kan dus voor een deel ook de sfeer van jouw balkon bepalen. Zorg er wel voor dat u de parasol beschermt met een parasolhoes van bijvoorbeeld parasolhoes.nl

Hang planten en bloemen op aan de reling

Op een balkon is vaak niet veel ruimte en wil je meerdere dingen terug late komen. Een belangrijk onderdeel van een tuin is natuurlijk planten en bloemen. Als je op een klein balkon planten en bloemen neerzet op de grond is er vaak al geen ruimte meer voor een tuinset. Een handige tip is daarom het ophangen van planten en bloemen aan de reling van jouw balkon. Zo heb je geen ruimte nodig om planten en bloemen neer te zetten en kun je deze ruimte optimaal gebruiken om een tuinset neer te zetten. Een balkon zonder planten en bloemen heeft een kale uitstraling en zorgt voor weinig sfeer. Een balkon is tenslotte ook een tuin, daar horen ook planten en bloemen in te staan. Planten zorgen vaak voor een industriële en moderne stijl, waar bloemen vooral voor een romantisch gevoel op een balkon zorgen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een frisse look voor je woonkamer
Next post Een loungeset, perfect om te combineren met een zwembad!