Read Time:3 Minute, 21 Second

De salontafel. Misschien wel het meest onderschatte meubelstuk in huis. Alhoewel de salontafel niet het grootste meubelstuk in huis is, is hij vaak wel het middelpunt van de kamer. Bovendien moet de salontafel niet alleen mooi, maar ook praktisch zijn. Niet iedereen heeft altijd evenveel ruimte voor een mooie salontafel. Je moet dan efficiënt omgaan met de gegeven ruimte.

Mede door het gebrek aan ruimte, stappen steeds meer mensen over van een grote salontafel over op een set van twee of soms zelfs drie salontafels. Deze (kleinere) salontafels verschillen in hoogte en grootte, waardoor het tafelblad elkaar gedeeltelijk overlapt. Hierdoor bespaar je de nodige ruimte als je ze in een hoek zet.

Een ander voordeel is de verfijnde uitstraling die meerdere, kleinere salontafels bieden. Massieve salontafels nemen veel ruimte in beslag, waardoor de woonkamer al snel vol lijkt. Met tweedelige salontafels creëer je juist een luchtige open en spelende sfeer in je huiskamer, passend bij een Scandinavische look. Je kan de salontafels positioneren zoals je wilt, en soms is het kleinere tafeltje prettiger in gebruik dan de grotere (en andersom). Dit zijn de vijf mooiste tweedelige salontafels van dit moment!

Salontafel set Kokoon

Bron: https://www.zitmaxx.nl/tafels-eetkamertafels/salontafels-tafels/tafelset-ct00380wh-kokoon.html

 

Set “Kokoon” zorgt voor een frisse, luchtige sfeer in de kamer. Dit komt door de frisse kleuren van de set; Eiken kleur en wit. Beide tafelbladen overlappen elkaar licht. Dit geeft een speels effect. Gecombineerd met de ronde vormen, zorgt voor een elegante Scandinavische uitstraling. De kleine tafel is 40×40 centimeter. De afmetingen van de grote tafel zijn 50×50 centimeter. De kleine tafel is 41 centimeter hoog. De hoogte van de tweede tafel bedraagt 46 centimeter. Salontafel set “Kokoon” is nu verkrijgbaar voor €103,-.

Salontafel set Boris

salontafel set boris

Bron: https://www.zitmaxx.nl/tafels-eetkamertafels/salontafels-tafels/salontafel-boris-set.html

 

In tegenstelling tot de set “Kokoon”, staat salontafel set “Boris” laag op zijn poten. Daarentegen zijn de afmetingen van de tafelbladen groter. Hierdoor heeft deze set een stoerder uiterlijk dan de “Kokoon”. De afmetingen van de kleine tafel zijn 60×60, de hoogte bedraagt 30 centimeter. Het grote blad is 80×80 en is 40 centimeter hoog. De prijs voor de set is €206,-.

Salontafel set Sally

salontafelset

Bron: https://www.zitmaxx.nl/tafels-eetkamertafels/salontafels-tafels/salontafel-sally-set.html

 

Ga je liever voor een nog strakker interieur? Dan is salontafel set “Sally” een leuke optie. De tafelbladen zijn wit gelakt. Het glanzende witte blad combineert perfect bij het glanzende metalen onderstel. Een leuke bijkomstigheid is dat de kleine tafel in zijn geheel onder de grote tafel te schuiven is. Handig voor bijvoorbeeld een verjaardag. Het kleinste blad is 70×70 centimeter en heeft een hoogte van 22 centimeter. Het grote blad is 80×80 centimeter en is 27 centimeter hoog. De prijs van salontafel set “Sally” is €206,-.

Salontafel set BY-Boo

Bron: https://www.zitmaxx.nl/salontafel-set-1060-by-boo.html

 

De salontafels van “By-Boo” passen goed in een modern interieur met een stoere touch. De tafels hebben een mat zwart gespoten metalen onderstel. De tafelbladen zijn van eikenhout in white wash olie. Het contrast tussen het donkere onderstel en de lichte tafelbladen zorgt voor een robuuste uitstraling. Een leuke bijkomstigheid is dat deze tafels ook prima als bijzettafel kunnen  worden gebruikt. De kleine tafel is 43x43x35. De afmetingen van de grote tafel zijn 53x53x45. De setprijs is €229,-.

Salontafel set Zinzi

bron: https://www.zitmaxx.nl/tafels-eetkamertafels/salontafels-tafels/salontafel-set-zinzi.html

 

Vind je de tafels van “By-Boo” nog niet robuust genoeg? Dan zijn de salontafels in de set “Zinzi” een logische volgende stap. Deze tafelset wordt met de hand gemaakt. Hierdoor is geen enkele tafel identiek. De tafelbladen zijn van gerecycled teakhout. De zwarte ijzeren sledepoten maken de stoere look af. De kleine salontafel (afmetingen 58x58x40) is in zijn geheel onder de grote salontafel (afmetingen 78x78x48) te plaatsen. De gehele set wordt aangeboden voor €249,-.

Dit gastartikel is geschreven door Rob Brinks, van Zitmaxx Wonen.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een stralende wachtruimte
Next post Last minute kerst decoratie kopen