Read Time:2 Minute, 21 Second

Op het gebied van insectenwering zijn de laatste jaren heel wat veranderingen doorgevoerd. Voorheen hadden we keuze uit pendeldeuren met gaas erin of van die vervelende trekdeuren met een veer die heel hard terug klapte als je ze per ongeluk losliet. Ook waren er verschillende vliegengordijnen te verkrijgen. Je kent ze denk ik nog wel, die met hysterisch gekleurde kraaltjes in vreselijke patroontjes of die donzige kattenstaart exemplaren. Als je daar doorheen loopt, lopen de  rillingen over je rug. Nee dan is het er wel op vooruit gegaan! Tegenwoordig zie je super mooie en luxe afgewerkte plisséhordeuren. Hier lees je alle voordelen van een plissehordeur op een rijtje.

Voordeel 1:

De plissehordeur houdt alle insecten groot en klein, waar ze horen: buiten! In het voorjaar en in de zomer willen we onze tuindeuren openzetten en de frisse lente- en zomerwind  door ons huis laten waaien. Na een fijne dag met mooi weer is niets zo vervelend om de hele nacht wakker te liggen van muggen die jou ten prooi hebben gesteld. Maar ook in de winter is het van groot belang om uw huis te ventileren. De kachels staan heel de dag aan, misschien daarbij ook wel een houtkachel. Van al dat stoken wordt de lucht in het huis heel droog. Dat voel je aan je huid, ogen en keel. Nu kun je heel moeilijk gaan doen met dure luchtbevochtigers of lelijke bakjes water aan de radiator. Maar je kan ook heel ouderwets even een paar keer per week de schuifpui of openslaande deuren opgooien. Droge lucht eruit, frisse gezonde lucht erin. Ook in de winter is een plissehordeur dus onmisbaar!

Plissehordeur enkel schuifpui (3) (1)

Voordeel 2:

Niet alleen muggen en andere insecten kunnen niet het huis betreden als de schuifpui is voorzien van een plissehordeur, ook pollen komen niet in huis. Voor hooikoortspatiënten is het van essentieel belang dat de pollen van bomen, kruiden en grassen niet in hun huis komen. Als hooikoortspatiënt heb je het buiten al zwaar genoeg wanneer er bepaalde pollen in de lucht zitten, dan is het toch heel fijn als ze thuis even bij kunnen komen. Wist je dat 20% van de Nederlandse bevolking last heeft van hooikoorts? 20% van de Nederlandse bevolking komt dus neer op 3,4 miljoen hooikoortspatiënten.

 

Plissehordeur groot

Voordeel 3:

Een plissehordeur is heel gemakkelijk te bedienen. Dus ook voor kinderen of voor ouderen die te kampen hebben met krachtverlies. De hordeur glijdt door middel van een ketting heel soepel over de zeer dunne onderstrip. De hordeur is als het ware met één vinger te bedienen. De onderstrip is 3 mm hoog waardoor het geen obstakel vormt voor bijvoorbeeld rolstoelen en kinderwagens e.d.

Voordeel 4:

Een plissehordeur ziet er super strak afgewerkt uit en is een sieraad voor een schuifpui of voor openslaande tuindeuren. Op zoek naar een hordeur bekijk eens plissehordeurenwebshop.nl

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Hier moet je op letten bij het kopen van een badkamermeubel
Next post Leuk je hal op met een stoere, industriële kapstok