Read Time:2 Minute, 1 Second

Geen zin meer in dat ouderwetse witte behang met lelijke patronen? Geef je inrichting een landelijke en robuuste tint door tegel behang te gebruiken. De kamer zal een unieke look krijgen en de muur een eyecatcher worden!

Patronentegelbehang

Je hebt tegel behang in allerlei patronen. Zoek dus behang wat bij jouw inrichting past. Let op het kleurgebruik en let er op dat je niet een druk patroon neemt als de kamer al veel elementen heeft. Je wilt tot rust komen tenslotte. Enkele voorbeelden waar je aan kunt denken zijn:

Metrotegels
Dit zijn vooral witte strakke tegels, zeer geschikt voor de moderne inrichting.

Leisteen
Dit zijn vooral grijzere stenen die willekeurige vormen hebben. Een zeer mooi patroon voor de landelijke indeling.

Akoa tegels
Hou je van glazen tegels, dan is het behang van deze collectie zeer interessant, met een extra glanseffect op de tegels.

Ornament tegels
Voor een mooe authentieke look kan je ornament tegels nemen. Vaak zijn dit lichtere tegels met allerlei mooi details waardoor je een mooie unieke uitstraling krijgt op de muren.

Portugese tegels
Wederom een een tegel die versierd wordt door een kleurrijk lijnwerk waardoor een mooi patroon ontstaat.

Er zijn dus vele soorten tegels te vinden waarmee je de muren kunt aankleden. Ga naar een behangzaak om de mogelijkheden te bekijken!

Licht of donker?

Welk patroon je ook kiest, houd rekening met de ruimte waar je het tegel behang plaatst. Licht behang laat de ruimte namelijk groter lijken, wanneer je behang vooral een donker patroon heeft, oogt de ruimte dus kleiner. Wellicht is het verstandig om dan een kant donker te doen en de andere kant juist wat lichter. Hetzelfde geldt voor druk behang: een kant kan je beter rustig houden om een chaotische uitstraling te voorkomen.

Welk type behang?

Als je kijkt naar tegel behang valt je op dat deze variant vaak best duur is. Maar dat is ook met een reden: vaak is dit op vliesbehang ontworpen. Dit heeft als voordeel dat het zeer makkelijk te plaatsen is op muren. Hierbij hoef je enkel de muren in te smeren met behanglijm en is het ook makkelijk verwijderbaar. Als je een tegelpatroon op goedkoper papieren behang hebt, zorg dan dat de muren helemaal glad zijn en er geen donkere ondergrond is wanneer je een lichter behang plaatst. Dit type behang laat al snel onregelmatigheden zien. Voor het beste resultaat kan je dus beter wat meer uitgeven aan vliesbehang.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een unieke uitstraling met Portugese tegels
Next post Bijzonder mooie betonnen hanglampen