Read Time:2 Minute, 33 Second

Composiet vlonderplanken: plezier in winter en zomer!

Wat is er leuker dan met vrienden of familie lekker te genieten van de tuin. Een terras is ideaal om zowel in de zomer te BBQ’en als om in de winter een Kerstfeestje te houden. De tuin wordt als het ware een verlengstuk van de woning: je eet er, speelt er met de kinderen of je ligt lui lekker een boek te lezen. Het is dan wel heel belangrijk dat je goed materiaal onder je voeten hebt. Composiet vlonderplanken zijn perfect als bodem voor jouw eigen plekje in de tuin. Zet op je terras wat bloembakken, een leuke lounge, gezellige tuinverlichting of zelfs een buitenkeuken en je bent niet meer weg te slaan uit je tuin!

De voordelen van composiet

Composiet lijkt op kunststof, maar het heeft heel wat karakteristieke eigenschappen. Composiet is een samenstelling van 50% kunststof en 50% houtvezels. Daardoor zijn deze planken uiterst weersbestendig. Ze verkleuren niet door de zon, zetten niet uit door het vocht en vertonen geen barsten door de droogte. Ze vergen weinig of geen specifiek onderhoud. Met een licht sopje en een borstel houd je ze perfect proper. De planken hebben een vrij natuurlijke uitstraling zoals hout dat heeft. Het is een hard materiaal dat geen splinters afgeeft, wat bij hout wel het geval is. Daarom is het ook geschikt voor plaatsen waar kinderen spelen. Het glijdt niet als het nat is en daarom is het bijvoorbeeld heel geschikt rond zwembaden.

composiet vlonderplanken

Diverse uitvoeringen, soorten en kleuren

In composiet vlonderplanken heb je heel wat keuze. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen holle, massieve of halfmassieve planken. Qua oppervlak bestaan er planken in ondermeer fijne of grof geribbelde structuur en schorsmotief. Verder kun je kiezen uit verschillende kleuren zoals licht- en donkergrijs, licht- en donkerbruin of naturel houtkleur. Bovendien bepaal jij de lengte, breedte en dikte van de planken. Tussen de talloze mogelijkheden vind jij zeker die planken die je voor je terras voor ogen had.

Makkelijk zelf te leggen

Composiet vlonderplanken zijn in de handel verkrijgbaar. Je kunt hele pakketten kopen, zodat je zelf je terras kunt aanleggen. Voordat je je terras gaat leggen, denk goed na over de grootte en de uitvoering. Natuurlijk kun je achteraf je terras nog steeds groter maken of aanpassen, maar de ervaring zegt dat je daar soms nooit meer aan toe komt. Het is daarom beter om een goed plan uit te werken. Vooraleer de planken te plaatsen, denk ook aan het aanbrengen van worteldoek zodat onkruid niet kan doorbreken. Voorzie onderbalken en granulaattegels (voor een goede fundering). Dan kun je aan de slag met de planken. Deze passen makkelijk in mekaar door een handig kliksysteem. Tevens voorzie je een mooie afwerkingsrand voor een perfecte look.

Zie je er wat tegenop om zelf je terras te leggen? Waarom zou je je vrienden gewoon niet uitnodigen om samen aan de slag te gaan? Lekker samen bezig zijn is al een plezier op zich. En eens het terras klaar is, zullen jullie de eerste zijn om het terras ‘in te wijden’ met een stevig tuinfeestje!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Vloerkleden zijn weer helemaal in en passen bij elk interieur
Next post Woontrend: loungen op de bank