Read Time:2 Minute, 6 Second

We hebben de afgelopen weken heerlijk kunnen genieten van het zonnetje. Nu is dit natuurlijk erg fijn in de tuin, maar het is ook wel aangenaam wanneer het binnen lekker koel is. Nu heeft niet iedereen het budget tot zijn of haar beschikking om hele airconditioning installaties door het huis te plaatsen. Gelukkig zijn er ook genoeg budget tips om je huis lekker koel te houden tijdens deze warme dagen: en die kosten je (bijna) niets!

1.Steek de handen uit de mouwen
Ben lekker creatief. Er zijn verschillende materialen beschikbaar waar je zelf mee aan de slag kan. Zo zijn zonneschermdoeken een ideale oplossing voor zowel tuin als balkon. De warmte wordt op deze manier van buiten al tegengehouden, en zal minder snel via deuren of ramen binnen komen. Wanneer je voor- of achtergevel zich in de schaduw bevindt, houd je het huis gemakkelijker koel.

2. IJskoude ventilatie
Heb je ook zo’n oude rammel ventilator staan waar voortaan nog maar een zacht briesje vanaf komt? Door een fles bevroren water voor de ventilator te plaatsen zorg je ervoor dat dat kleine briesje, ineens erg aangenaam en verfrissend wordt. Sluit ramen en deuren, zet de ventilator aan, de bevroren waterfles ervoor, en je ruimte is in no-time afgekoeld.

3. Houd ramen en deuren gesloten
Heb je de slaapkamer helemaal zomers ingericht, blijken er ook zomerse temperaturen aanwezig te zijn: dat is nu niet helemaal de bedoeling! Nu kun je denken: “laat ik ramen en deuren lekker open zetten voor een verfrissend briesje.” Maar dat is niet zo slim gedacht. Overdag zorgt dit er namelijk alleen maar voor dat de warme buitenlucht lekker je huis binnendringt. Houd ramen en deuren overdag juist gesloten, zodat de frisse lucht binnen blijft, en de warme buitenlucht buiten. Koelt het buiten af? Dan mogen ramen en deuren open om de frisse buitenlucht binnen te laten.

4. Trek de stekker uit het stopcontact
Heb je overdag alle elektrische apparatuur aan staan? Dan wordt het vanzelf warm. Elektrische apparatuur stoot namelijk best wat warmte af. Niet handig in een toch al wat warme woning. Probeer overdag zoveel mogelijk elektrische apparaten uit te zetten. Behalve de koelkast natuurlijk, die is meer dan welkom in deze hitte.

5. Ga lekker barbecueën
Is het om af te pikken in de woning? Ga dan gewoon lekker barbecueën. Het weer laat het toe, en dit zorgt ervoor dat de warme kookdampen buiten blijven. Blijft het binnen lekker koel en heb je weer een reden om de barbecue aan te steken.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 7 tips voor een brandveilige kerstboom
Next post Met een jacuzzi in huis waan je jezelf in de wereld van de wellness