Read Time:3 Minute, 20 Second

Een tuin is niet helemaal af zonder dat er mooie planten in staan. Een van de mooiste planten is de blauwe regen. Deze prachtige plant heeft een aparte verzorging nodig. Door de plant goed te verzorgen, kun je lang genieten van deze geweldige en unieke plant in de tuin.

blauwe regen in de tuin

Wat is blauwe regen?

De blauwe regen is een stevige klimplant. De plant dankt de naam aan de manier waarop de prachtige blauwe bloemetjes naar beneden hangen en deze je misschien doen denken aan de manier waarop regen naar beneden valt. Het is ook een bijzondere klimplant. Voor de plant heb je wel wat geduld nodig om deze goed te laten bloeien. Vooral in de eerste jaren is het belangrijk dat je geduld hebt, want dan wordt de basis gezet voor de bloei van de plant. Als de basis eenmaal is gezet, dan zul je in de volgende jaren rijkelijk worden beloond met een prachtige bloemenzee. Het is ook zeker de moeite waard om de blauwe regen in de tuin te planten. Het is een prachtige klimmer met vele mogelijkheden.

blauwe regen planten

Blauwe regen planten

Als je een blauwe regen wilt planten, kun je deze het beste met zijn takken in de volle zon laten staan. Je kunt de blauwe regen eventueel ook in de schaduw planten, maar dan zul je merken dat de plant er minder goed door zal groeien. Bij deze plant moet je rekening houden met tenminste zes zonuren per dag. Zorg ervoor dat je de blauwe regen plant in grond die rijk is aan organisch materiaal. Meststoffen zijn dan niet direct nodig. De planten houden wel van vochtige grond. Als je er toch voor kiest om meststoffen te geven, neem dan meststoffen die zijn voorzien van een hoog fosforgehalte. Hiermee wordt de bloei bevordert. Kalk is niet aan te raden. Blauwe regen is een prachtige plant met mooie blauwe bloemen. Door de blauwe regen in grond te planten waarin veel kalk aanwezig is, heb je de kans dat de bloembladeren zullen verkleuren naar geel.

blauwe regen verzorgen

Blauwe regen verzorgen

Blauwe regen verzorgen, begint al met weten waar je de plant moet plaatsen. Als je een tuin hebt op het oosten, zuiden of het westen, dan is dat ideaal. Daar groeit de blauwe regen het beste. Je kunt er ook voor kiezen om de blauwe regen in een pot te kweken. Dit is geen enkel probleem en de pot kan ook het hele jaar door gewoon buiten blijven staan. Het is wel aan te raden om de potkluit af te dekken wanneer het een hele strenge winter is. De nachtvorst kan de prille bloemtros aantasten.

Blauwe regen snoeien en blauwe regen leiden

Blauwe regen is onderhoudsvriendelijk. Blauwe regen snoeien hoeft maar twee keer per jaar. Door de blauwe regen te snoeien, voorkom je dat de plant een wirwar van takken krijgt en ziet het er verzorgder uit. Je hebt sterk snoeigereedschap nodig. Zorg ervoor dat je de takken niet beschadigt met bijvoorbeeld oude snoeischaren. De plant zou hierdoor infectieziekten kunnen krijgen en niet meer goed kunnen groeien en bloeien. Snoei de plant ook niet tijdens de vorst en begin altijd bovenin met snoeien. Wanneer je wilt snoeien, doe dit dan alleen bij de kleinere takken. De hoofdtak wil je zo min mogelijk knippen om beschadigingen aan de plant te voorkomen.

blauwe regen planten

Blauwe regen leiden

Blauwe regen kan niet goed alleen staan. Het is een plant die je moet leiden langs muren of over een pergola. Je hebt wel een stevig geconstrueerde pergola nodig, omdat de plant aardig zwaar kan worden. Als je de plant liever langs de muur wilt leiden, dan heb je stevige haken nodig om de binders aan vast te maken. Zorg ervoor dat de blauwe regen niet in aanraking komt met andere planten. Door het gewicht van de blauwe regen kunnen andere planten worden verdrukt. Blauwe regen planten kun je dan het best afzonderlijk doen.

De blauwe regen hoort in elke mooie tuin thuis. Met de juiste verzorging kun je nog jaren genieten van deze unieke plant.

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
keuken apparaten Previous post Welke apparaten mis je waarschijnlijk in de keuken?
hybride warmtepomp Next post All-Electric of hybride warmtepomp: de begrippen uitgelegd