Read Time:2 Minute, 54 Second

Elke keer als het seizoen wisselt, moet je je garderobe weer aanpassen. In het najaar worden de meeste zomerkleren te koud. Die leuke zomerjurkjes, hippe sandalen en stoere zonnebrillen heb je voorlopig niet meer nodig. Het is weer tijd voor de truitjes met lange mouwen, de winterjas en chique laarsjes. Maar… hang je die nieuwe garderobe in je oude kledingkast? Of is het tijd om die ook te vervangen?

vtwonen kledingkast Store

Geschikte kledingkast

Een garderobekast moet natuurlijk geschikt zijn om je kleding goed in op te bergen. Toch is de ene kast daar wel heel geschikt voor, terwijl een andere kast juist helemaal niet praktisch is. Een geschikte garderobekast vinden is dus niet zo makkelijk als je denkt. Er hangt veel af van welke kleding je eigenlijk hebt. Mannen hebben bijvoorbeeld een heel andere kast nodig dan vrouwen. Controleer welke kleding jij en je partner hebben voordat je op zoek gaat naar een nieuwe kledingkast.

Ruimte voor een inloopkast?

Veel mensen weten niet dat ze genoeg ruimte hebben voor een inloopkast. Je hebt er namelijk niet zo heel veel ruimte voor nodig. Vaak kun je een mooie inloopkast maken als je een verder nutteloze hoek in de slaapkamer hebt. Of misschien is er bij het inrichten van de slaapkamer wat loze ruimte ontstaan. Een inloopkast kenmerkt zich doordat de wanden gevormd worden door kasten. Meestal kan de kast dicht door middel van een deur. Je kunt letterlijk in de kast staan, waardoor je heel veel ruimte hebt voor al je kleren. En je hebt ook een handig overzicht, zodat je snel alles kunt vinden.

Kledingkasten en ladekasten

Heb je geen ruimte voor een inloopkast, dan ga je kijken naar een ‘gewone’ kledingkast. Ook die zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er grote kledingkasten met zweefdeuren, waarin je heel veel ruimte hebt om kleding op te hangen. Vaak is er dan weinig ruimte om kleding neer te leggen. Maar misschien heb jij meer aan een mooie ladekast. Daarin kun je veel kleding neerleggen, maar je hebt geen ruimte om kleding op te hangen. Je ziet dus vaak een combinatie van beide typen kasten. Dan heb je enerzijds handige laden voor ondergoed en sokken en anderzijds de ruimte om jurken en blouses netjes op te hangen. Zo blijft al je kleding er netjes uitzien in de kast. En heb je ook altijd een keurig opgeruimde kast.

Woood kledingkast Connect

Een nieuwe garderobe in een nieuwe kledingkast

Ben jij dol op shoppen en koop je regelmatig nieuwe setjes? Of hou je er juist van om exclusieve merken te dragen en breid je af en toe je garderobe uit? Bij een nieuwe garderobe hoort natuurlijk ook een mooie passende kledingkast. Het is zonde als je een heel uitgebreide, mooie garderobe hebt die niet tot zijn recht komt in een oude kast. Wist je dat je vaak nog best wat geld kunt krijgen voor je oude kast? En je kunt hem natuurlijk ook altijd schenken aan een goed doel. Datzelfde geldt ook voor oude kleren die je niet meer draagt of die stuk zijn gegaan.

Bij een nieuw seizoen horen natuurlijk nieuwe kleren. Je haalt je winterspulletjes van de zolder en je zomerspulletjes worden weer opgeborgen voor volgend jaar. Past je nieuwe garderobe wel netjes in je kledingkast? Of is het eigenlijk tijd dat je ook voor een nieuwe kledingkast gaat winkelen? Je kunt altijd terecht bij sohome.nl. Hier vind je prachtige items uit verschillende woonstijlen. Er is vast een ideale kast bij voor jouw nieuwe garderobe!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een sfeervolle inrichting met een houten keuken
Next post Zo kies je de juiste LED verlichting