Read Time:2 Minute, 1 Second

Wie aan Spanje denkt, denkt al snel aan de Costa Del Sol, Tapas, en misschien ook wel aan voetbal. Toch brengt dit prachtige land ook andere producten voort. De prachtige kasten van meubelfabrikant Treku bijvoorbeeld!

De Aura collectie van Treku biedt prachtige tv meubels en dressoirs. Door de strakke vormgeving en de felle kleuren, die in dit programma beschikbaar zijn, hebben de meubels van dit merk een Scandinavische ‘look’. Het grote voordeel van het ‘Aura’ programma is dat iedereen zijn eigen gepersonaliseerde meubel kan ontwerpen. Maar hoe gaat dit proces precies in zijn werk?

Zo werkt het!

Stap 1 – Kies de juiste frame / model

Een logische eerste stap is om te kijken hoe groot het dressoir maximaal mag zijn. Het ‘Aura’ programma biedt kasten aan van 1 meter breed, 3 meter breed, en nagenoeg elke andere maat die daar tussenin valt. Naast de vele beschikbare breedtematen zijn er ook meerdere hoogte maten beschikbaar. Beschikbare hoogte liggen tussen de 38 centimeter en de 150 centimeter.

Een belangrijk gegeven om rekening mee te houden is dat de hoogte van de kast in dit stadium exclusief de hoogte poten is.

Als je eenmaal uit de juiste maat van het frame bent, kun je kijken naar de kleur en materiaal. Hierbij kun je kiezen tussen gefineerd of gelakt hout. Bovendien zijn in dit programma veel verschillende kleurmogelijkheden.

meubels van treku

Stap 2 – Kies het juiste onderstel

Als je het model uitgekozen, kun je kijken naar het onderstel. Hierbij heb je de keuze tussen houten poten, een metalen frame, of een sledepoot. Poten zijn beschikbaar in verschillende hoogtes, dus houdt met de keuze van de poothoogte rekening met de hoogte van het frame van de kast.

Stap 3 – Voeg modules toe

Het dressoir begint inmiddels steeds meer vorm aan te nemen. Nu komt het moeilijkste onderdeel: Het vullen van de kast met modules. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren als het om de functionaliteit van meubels aankomt. Waar de een zijn dvd-collectie in lades wilt kunnen opbergen, wilt de ander zijn postzegelverzameling tentoonstelling in open vakken. Door de ruime keuzemogelijkheden is er voor ieder wat wils.

De prijs

Omdat de ontwerp mogelijkheden eindeloos zijn, lopen de prijzen van de dressoirs erg uiteen. De kast is leverbaar vanaf zo’n €1.600,-, maar prijzen kunnen oplopen tot zo’n €3.300,-.

treku

Dit gastartikel is geschreven door Rob Brinks, van Zitmaxx Wonen.

Bron uitgelichte afbeelding: http://www.treku.es/en/portfolio/tv-media-furniture-aura/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post 10 originele en leuke wandklokken op rij
Next post Kunst in huis