Read Time:2 Minute, 9 Second

Het is altijd fijn op wat te kunnen besparen op je maandelijkse woonlasten. Zo houd je ook nog eens wat over om leuke woon accessoires aan te schaffen of je woning flink onder handen te nemen. Naast huur of hypotheekbetalingen zijn de maandelijkse woonlasten vaak de grootste kostenpost. Gelukkig kun je hier al snel honderden euro’s per jaar op besparen.

 1. Slim vergelijken
  Bij dezelfde energieleverancier blijven is vaak wel zo gemakkelijk. Veel mensen hebben dan ook geen zin in al het gedoe dat bij overstappen komt kijken. Maar je zou hier zomaar een flinke besparing mee mis kunnen lopen. Door aan het einde van je contract even slim te vergelijken met andere energie aanbieders, zou het overstappen zomaar eens de moeite waard kunnen zijn.
 2. Isoleren
  Een goed geïsoleerde woning is gemakkelijk warm te houden. Om te beginnen kun je kieren en tochtgaten dichten om de isolatie te verbeteren. Wil je het helemaal goed aanpakken, dan neem je de isolatie van de woning onder handen. Ook dubbelglas heeft een flinke bijdrage Op deze manier gaat er minder energie verloren en is de woning sneller op aangename temperatuur. Zo zit je in de winter lekker warm en blijft het tijdens de zomer aangenaam koel.
 3. Verlichting
  Door alle lampen in je woning om te wisselen voor LED lampen bespaar je al snel tientallen euro’s per maand op de energierekening. LED lampen zijn een stuk duurzamer en verbruiken tot wel 75% minder energie dan gloei- of spaarlampen. Daarbij gaat een LED lamp gemiddeld zo’n 30 jaar mee – een investering die zich in korte termijn terugbetaald.
  energie
 4. Slim wonen
  Er zijn tegenwoordig tal van technische snufjes op de markt die de maandelijkse woonlasten kunnen verlagen. Zo kun je bijvoorbeeld met een Slimme Thermostaat gemakkelijk je verwarmingskosten in het oog houden. Maar ook initiatieven zoals slimme verlichting maken het woongenot groter, en de energierekening lager.
 5. Vervangen
  Vervang oude apparatuur voor de nieuwere varianten om flink op de maandlasten te besparen. Deze eenmalige investering betaald zich zeker terug. Oud witgoed en oude apparatuur verbruiken vaak onnodig veel energie. De nieuwere varianten zijn daarentegen een stuk zuiniger. Houd het energielabel in de gaten om een slimme, duurzame keuze te kunnen maken.
 6. Witgoed
  Door witgoed af en toe uit te laten staan kun je best wat besparen op de energierekening. Laat je wasgoed bijvoorbeeld eens natuurlijk drogen aan de lijn, of doe de afwas lekker ouderwets met de hand. Wil je het witgoed toch gebruiken? Gebruik het dan alleen wanneer je een volle machine kan draaien. Op die manier verbruik je de energie zo efficiënt mogelijk.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Hippe tuinmeubelen van Fermob
Next post Een fijne werkplek in huis creëren in vijf stappen