Read Time:1 Minute, 56 Second

Nieuwe vloer? Heb jij gekozen voor een vloer van hout, laminaat, parket of vloerbedekking? Wat voor vloer je ook hebt, je bent er vast heel trots op. Helaas is het schuiven van meubels funest voor jouw vloer. Dit maakt dat je niet altijd makkelijk om jouw vloer mooi te houden. Wanneer je de poten van je stoel niet goed beschermt, kunnen er krasse op de vloer ontstaan. Maar gelukkig hoeft het niet duur te zijn om je vloer hiervoor te beschermen. Ga voor vloerglijders, zoals wolvilt, rubberen doppen of bureaustoel wielen.

Bureaustoelwielen voor het beschermen van je vloer

Met wielen onder je bureaustoel kun jij makkelijk bewegen op je stoel. Maar dat is niet het enige voordeel van de wielen. Ze zorgen er namelijk ook voor dat je je vloer beschermt tegen het continu aanschuiven van je stoel. Daarnaast zijn er ook wielen voor zware meubels. Een meubelwiel kun je makkelijk zelf bevestigen. Doordat de meubel nu voorzien is van een wieltje is hij makkelijker te verplaatsen, zonder dat hij hierdoor jouw nieuwe vloer beschadigd. 

Vervangbare glijders van vilt

Wanneer je een gladde vloer hebt, zoals hout of laminaat, kun je ook kiezen voor vilt. Dit is een goedkopere oplossing, maar werkt net zo goed. Vilt is een zachte stof die je onder de poten van je stoel kunt bevestigen. Doordat ze het schuiven van je stoelen soepel laten verlopen, zal er geen beschadiging plaatsvinden. De viltjes worden meestal met een plakrandje aan de onderzijde van een stoelpoot geplakt. Dit kun je heel makkelijk zelf. Wel Is het belangrijk dat je ze na verloop van tijd vervangt. Wanneer je dit niet op tijd doet, blijf je met de stoelen schuiven en ontstaan er alsnog krassen op de vloer.

Je kunt verschillende diktes vilt kopen om jouw vloer te beschermen. Hierbij is de dikte bepalend voor de hoeveelheid bescherming. Kies voor dik vilt wanneer jouw meubels zwaar zijn. Lichtere meubels en stoelen kun je beschermen met dunner vilt. Met de vervangbare vilt kun je makkelijk jouw stoelen weer opnieuw voorzien van de juiste bescherming. Controleer eens in de zoveel tijd je of het vilt versleten is. 

Er zijn verschillende manieren om jouw vloer te beschermen tegen het aanschuiven van stoelen en het verschuiven van je meubels. Kies voor de juiste vloerglijders voor jouw meubels! 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
tegel laminaat Previous post Tegel laminaat
tuin herfstklaar maken Next post Dit zijn dé ingrediënten om jouw tuin herfst- en winterklaar te maken!