Read Time:3 Minute, 0 Second

Ondanks het feit dat er volgens de politie behoorlijk minder inbraken worden gepleegd de afgelopen tijd, is het bij jou in de buurt toch goed raak. In de afgelopen twee weken heb je maar liefst van vijf woningen in de buurt gehoord waar inbrekers hun slag hebben geslagen. Het is daarom dus hoog tijd om eens na te gaan waar de eventuele zwakke punten liggen bij jouw woning, waardoor inbrekers mogelijk makkelijk hun weg naar binnen kunnen vinden.

Omdat mensen vanwege de heersende corona maatregelen heel wat meer thuis zijn dan normaal, leek het er op dat het aantal woninginbraken een stuk minder was geworden. Zelfs de politie publiceerde dat het aantal inbraken de afgelopen maanden fors was verminderd. Dat er echter toch ongure types zijn die hun slag willen slaan en bij woningen naar binnen kunnen komen, blijkt toch wel uit het laatste nieuws in de wijk. 

Wat kan er bij jou thuis verbeterd worden om inbraak tegen te gaan?

Zodoende dat je er goed aan doet om eens na te gaan wat er bij jou thuis zoals verbeterd kan worden om er zeker van te zijn dat je niet het slachtoffer wordt van een laffe inbraak als je toevallig een keertje niet thuis bent. Natuurlijk laat je meestal wel wat lampen aan als je weg gaat, om de indruk te wekken dat er iemand thuis is, maar dit blijkt toch geen waterdichte maatregelen om je ervan te verzekeren dat het inbrekersgilde jouw woning overslaat wanneer ze weer op boevenpad gaan. 

Ieder jaar worden er in Nederland gemiddeld zo’n 65.000 woninginbraken gemeld. Dat aantal kan sinds het coronavirus zijn intrede deed en mensen verplichtte om thuis te blijven wel wat minder zijn geworden, maar al bij al komt het toch neer op een gemiddelde van meer dan 175 woninginbraken per dag. En jij wilt natuurlijk voorkomen dat jij bij deze statistieken gaat horen en gaat een mogelijke inbraak daarom beter uit de weg door de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. 

Degelijke sloten zijn de voornaamste manier om je huis te beveiligen

Een van de beste manieren om er voor te zorgen dat jouw huis door mogelijke inbrekers wordt overgeslagen, is door deze te voorzien van degelijke sloten op al je deuren. Natuurlijk is een goed slot geen garantie dat een inbreker jouw woning overslaat, maar met een degelijk slot op je deur, zal iemand met slechte bedoelingen toch een stuk meer tijd kwijt zijn om je huis binnen te komen. En hoe meer tijd ze bezig zijn om zich toegang te verschaffen tot je woning, hoe groter de kans is dat ze door iemand worden gezien, wat het natuurlijk een stuk minder interessant maakt. 

Een goede manier om je deur ervan te verzekeren dat deze niet zo gemakkelijk door derden geopend kan worden, is door degelijke cilindersloten te installeren. Met een cilinderslot kost het een eventuele inbreker toch zeker een minuut of vijf om deze te forceren, waardoor de kans dat hij of zij door een oplettende buurtbewoner wordt opgemerkt terwijl ze aan je deur staan te prutsen toch een stuk groter wordt en de pakkans aanzienlijk toeneemt. 

Cilindersloten zijn gemakkelijk zelf te installeren en zijn tegenwoordig in meerdere versies te verkrijgen. De meer geavanceerde sloten zijn bestand tegen kerntrekken, een van de meeste gebruikte manieren van inbrekers om je huis binnen te komen. Door een schroef in je cilinder te steken, kan deze met cilinder en al uit het slot getrokken worden. Met een degelijk slot voorzien van SKG keurmerk, voorkom je dat eventuele inbrekers deze methode bij jouw deur toepassen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
must haves voor in en rondom woning Previous post DIY: Bloemen drogen voor een tijdloze toevoeging aan je interieur
Mooie-2-persoons-ligbedden-voor-buiten Next post Mooie 2 persoons ligbedden voor in de tuin