Read Time:1 Minute, 33 Second

Bedwantsen in huis zorgt voor veel overlast. Omdat bedwantsen jeukende beten achterlaten, wil je direct bedwantsen bestrijden. Velen willen bedwantsen zelf bestrijden proberen met huis-, tuin- en keukenoplossingen. Met welke middelen kun je echt bedwantsen zelf bestrijden en wat is nu verspilde moeite? Lees hier tips hoe je wel of niet bedwantsen zelf bestrijden kan.

Beddengoed wassen

Je beddengoed wassen is een effectieve manier om bedwantsen zelf te bestrijden. Als je beddengoed op 60 graden wast, overleven de bedwantsen door de hitte het niet. Stop je beddengoed in een vuilniszak op weg naar de wasmachine, anders verspreid je de bedwantsen door je huis. Het nadeel is dat bedwantsen niet alleen in je bed voorkomen, dus de bedwantsen die ergens anders zitten bestrijd je niet. Je moet alsnog een andere bestrijdingsmethode inzetten om de overige bedwantsen zelf te bestrijden.

Bedwantsen zelf bestrijden met talkpoeder en zuiveringszout

Men suggereert dat je met talkpoeder en zuiveringszout bedwantsen zelf bestrijden kan. Je zou het poeder of zout moeten strooien op de plekken waar bedwantsen zitten. Het idee is dat bedwantsen het niet overleven door uitdroging, omdat het poeder of zout het vocht op de schilden van bedwantsen zou absorberen. Dat je hiermee bedwantsen zelf bestrijden kan, is nooit bewezen.

Stofzuigen tegen bedwantsen

Bedwantsen zelf bestrijden doen velen door gewoon het huis grondig te stofzuigen. Het is een effectieve bestrijdingsmethode tegen bedwantsen, mits je de stofzuigerzak ook leegt. Volledig bedwantsen zelf bestrijden door middel van stofzuigen lukt niet. Bedwantsen verstoppen zich namelijk in de kleinste kieren en gaten, waardoor het vrijwel onmogelijk is om alle bedwantsen op te zuigen.

Professioneel bedwantsen bestrijden

De enige echt effectieve manier om van bedwantsen af te komen, is door een
professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Professionals beschikken over bestrijdingsmethoden waarbij elke bedwants wordt meegenomen en bestreden. Bedwantsen zelf bestrijden kost vaak alleen maar verschilde tijd, geld en moeite.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
tuin barset Previous post Mooie tuin barsets
Next post Een overzicht van bijzonder mooie schommelstoelen