Read Time:2 Minute, 31 Second

Een bedrijf beginnen vandaag de dag lijkt economisch wellicht niet zo’n slimme keuze, maar in heel veel branches is het tegenovergestelde het geval. Wanneer je de juiste niche kiest, ligt het werk namelijk bijna letterlijk voor het oprapen. Het is aan jou om het juiste werkveld te kiezen, maar uiteraard wel een veld waar jij ook enige affiniteit mee hebt. Om je alvast een stukje op weg te helpen hierbij een aantal goede opties op een rijtje. 

Verhuisbedrijf

Misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je hebt besloten een bedrijf te starten, maar er zijn van die bedrijven die echt altijd nodig blijven ongeacht digitalisering of economische ontwikkelingen. Het is de kunst om een bedrijf te beginnen in zo’n soort branche. Een voorbeeld hiervan is een verhuisbedrijf. Wat er ook gebeurt, mensen zullen blijven verhuizen. Of dit nu uit nood geboren is of uit pure luxe, dat maakt niet uit. 

Daarnaast worden er steeds meer woningen op hoogte gebouwd, mensen die weten hoe je een verhuizing efficiënt aanpakt worden ook steeds belangrijker. Een verhuisbedrijf vraagt daarnaast ook niet om veel investering. Kom echter wel professioneel over en investeer in de juiste producten zoals een palletwagen en traplift. Met alleen een busje kom je er niet!

Goed geletterd

De vraag naar goede tekstschrijvers is de afgelopen jaren ontzettend toegenomen, dit komt door de toename van de online artikelen en blogs. Mensen lezen online meer dan ooit, én blogs zijn goede voor de vindbaarheid in Google. Goede teksten schrijven is dan ook echt een kunst. Dit is iets wat nog altijd niet door kunstmatige intelligentie kan worden overgenomen, en de kans is klein dat dit in de toekomst wel het geval is. Daarnaast is het iets wat je jezelf eenvoudig kunt aanleren. En veel spullen heb je er niet voor nodig. 

Bob de bouwer

De sector waar momenteel misschien nog wel de meeste vraag is naar werknemers, is in de bouw. Je hoeft geen eens een volleerd bouwvakker te zijn om hier een bedrijf in te kunnen starten. Van loodgieters tot bouwkundigen, iedereen kunnen ze momenteel gebruiken. Het is dan ook zonde om in loondienst te gaan wanneer je ook als ZZP’er of ondernemer aan de slag kan. Dit levert je qua uurtarief veel meer op, en het risico dat er geen klanten komen is vandaag de dag echt zeer laag. 

Kortom, ondanks dat het economisch zware tijden zijn liggen er ook nog genoeg economische kansen. Je moet ze zien én grijpen. Met dat eerste helpt dit blog je hopelijk al een stuk mee op weg, door sectoren te spotten waar jij snel en eenvoudig aan de slag kunt met een eigen bedrijf. Hier is de vraag zo hoog dat er altijd wel werk is, je hoeft nog geen eens een expert te zijn. Het enige wat nodig is zijn een gezonde dosis werklust en leervermogen. Voor je het weet ben jij de CEO van je eigen onderneming! En wie wil dat nou niet?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
huis gekocht Previous post Huis gekocht? Dit zijn de verzekeringen waar je aan moet denken!
glamping in eigen land Next post Glamping in je eigen land