Read Time:2 Minute, 41 Second

Wanneer je badkamer aan vernieuwing toe is, zijn er allerlei verschillende onderdelen waaraan je moet denken bij het kopen en bouwen van een nieuwe badkamer. Ga je de badkamer zelf bouwen, of laat je hem bouwen? In wat voor stijl wil je de badkamer inrichten? Aan welke eisen moet de badkamer voldoen? Moet er bijvoorbeeld een inloopdouche in komen, een vrijstaand bad of misschien zelfs een stoomcabine? Na het bepalen van de stijl, de te gebruiken materialen en accessoires, rest nog een belangrijk onderdeel die er voor zorgen dat de badkamer pas echt compleet wordt; de badkamermeubelen.

badkamermeubelen

Verschillende soorten badkamermeubelen

Wanneer we kijken bij  op de pagina Maxaro badkamermeubel, zien we dat er onderscheid gemaakt wordt in verschillende badkamermeubelen, waaronder de badmeubels en wastafels (welke over het algemeen ook onder de noemer badkamermeubelen vallen), badkamerkasten en spiegelkasten. Deze meubels zijn vaak los aan te schaffen, maar wil je bijvoorbeeld alles in één gelijke stijl, dan zijn er vaak ook mogelijkheden om de badkamermeubelen in een set aan te schaffen.

verschillende soorten badkamermeubelen

Tips voor het kopen van badkamermeubelen

In dit artikel willen we enkele tips meegeven voor het kopen van badkamermeubelen, in dit geval doelen we hierbij op badmeubels en wastafels.

Allereerst is het belangrijk om je te realiseren dat het badkamermeubel eigenlijk het meest gebruikte meubel in de badkamer is. Het meubel wordt vaak meerdere keren per dag gebruikt, bijvoorbeeld bij het wassen, tanden poetsen, opmaken etc. Daarom is het erg belangrijk om er voor te zorgen dat het badkamermeubel goed aansluit op jouw eisen en wensen en dat het vooral een comfortabel meubel is.

badkamermeubel

De juiste hoogte

De juiste hoogte is natuurlijk afhankelijk van de lengte van de mensen die het badkamermeubel het meest zullen gaan gebruiken. Maar normaal gesproken wordt er een hoogte van ongeveer 70 cm aangehouden voor het laagste punt in de wasbak. Het werkblad ligt hier dus vaak tussen zo’n 10 a 20 cm hoger. Er zijn ook badkamermeubelen waarbij de wasbak op het werkblad komt, hierbij ligt het werkblad dus vaak rond de 70 cm, wat ergonomisch gezien niet de meest ideale hoogte is.

De grootte van het werkblad

Bij het werkblad van een badkamermeubel moet men kijken naar een diepte van minimaal 50cm. De breedte is afhankelijk of je een enkele of dubbele wastafel neemt. Tegenwoordig zie je regelmatig mensen die een badkamermeubel met twee wasbakken nemen. Bij een dubbele wasbak moet je rekening houden met een breedte van minimaal 140 cm, bij een enkele rond de 75 cm.

badkamermeubels

Stijl van de badkamer

Er zijn veel verschillende badkamer stijlen. Als je kijkt naar de Maxaro badkamers zie je dat er onderscheid wordt gemaakt tussen luxe en moderne badkamers, design badkamers, landelijke badkamers, klassieke badkamers en goedkope badkamers. Bij de keuze van badkamermeubelen is het belangrijk om rekening te houden met de stijl die je wilt aanhouden. Zo wordt er in de landelijke badkamer veelal gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, waarbij werkbladen van echt natuursteen of soms zelfs van onbewerkt hout worden vervaardigd. In een design badkamer wordt juist weer voor strakke moderne materialen gekozen. Doe daarom voor het aanschaffen van een nieuwe badkamer eerst ideeen op over welke stijl je precies wilt en wat voor badkamermeubelen er precies in deze stijl passen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Slaapkamer trends 2015
Next post Landelijke keukens