Read Time:2 Minute, 10 Second

Wil je van je oude douche een wat luxere douche maken, dan is een grote verbouwing helemaal niet nodig. Wat dacht je ervan om die oude glijstang te vervangen en ook je douchekraan uit het beeld te laten verdwijnen? Dat kan namelijk met een een luxe en fraai uitziende douchepaneel. Je douche oogt direct veel stijlvoller en luxer en daarnaast krijg je er allerlei extra’s voor terug. Overweeg daarom eens de mooie douchepanelen van Tegeldepot.nl, zonder dat je een grote verbouwing hoeft te realiseren.

Wat is een douchepaneel?douchepanelen

Een douchepaneel is zoals het woord het ook zegt een paneel. Dit paneel wordt opgehangen in de douche op de plek van de glijstang en de douchekraan. Het paneel is dus ook verbonden met de waterleiding waarmee normaal de douchekraan mee is verbonden. Afhankelijk van welk soort douchepaneel je neemt kan een douchepaneel verschillende functies hebben. Ten eerste zit er in de meeste gevallen een handdouche op die je aan de zijkant, de voorkant of aan een aparte stang aan het paneel kunt ophangen. Er zijn ook douchepanelen met een ingebouwde hoofddouche. Het paneel loopt dan door tot boven de douche waar de sproeiers van de hoofddouche zitten. Soms is de hoofddouche een wanddouche. Luxere panelen zijn voorzien van zijsproeiers wat je het idee geeft alsof je in een spa staat. Ook een zeepbakje of zeepdispenser is vaak onderdeel van een douchepaneel. Dan zijn er ook nog mogelijkheden tot ingebouwd led licht of zelfs een doucheradio.

Het verbruik van water

Omdat de hoofddouche die meestal aanwezig is in een douchepaneel, vaak bestaat uit een regendouche of een stortdouche is het heel belangrijk dat de waterdruk voldoende is. Als je altijd een handdouche gewend was dan is de waterdruk voldoende voor normaal douchegebruik. De hoofddouche is vaak een regendouche met een kop die veel groter is en waardoor een bepaald aantal liter per minuut door moet kunnen. Een niet zuinig douchepaneel kan soms tot wel 25 liter water per minuut aan. Als je cv-ketel dit niet aan kan, dan zal de straal veel te zwak zijn en kun je niet optimaal van je douchepaneel profiteren. Kijk dus goed de specificaties van je cv-ketel na en vergelijk dit met de specificaties van de douchepaneel die jij op het oog hebt.

Voordelen van een douchepaneel

• Staat niet alleen heel stijlvol, het geeft je ook een luxe gevoel als je onder de douche staat.
• Relatief gemakkelijk te plaatsen zonder grote verbouwingen.
• Een douchepaneel met massagejets bezorgen je helemaal het ontspannende wellness gevoel.
• Een douchepaneel met infraroodtherapie is erg gezond voor je gezondheid en pijnlijke spieren en gewrichten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
lampen kopen Previous post Lampen kopen: 5 tips
vloerkleed uitkiezen Next post Zo vind je het perfecte vloerkleed