Read Time:1 Minute, 53 Second

Wie op zoek is naar houten meubels komt al snel terecht bij meubelfabrikanten uit Scandinavië. Nederlanders voelen zich al jaren aangetrokken tot de ontwerpen uit deze regio. Toch zijn Scandinaviërs niet de enigen die de kunst van het ontwerpen en produceren van houten meubels beheersen. Zelfs de Scandinaviërs zullen hierin hun meerdere moeten erkennen in de Bosniërs, die het bewerken van hout als traditioneel vakmanschap beheersen.

Het Bosnische vakmanschap is terug te zien in de designmeubels van het Bosnische merk Artisan (dezelfde oprichter als Gazzda). Alle werknemers hebben een voorliefde voor hout. De liefde voor hout werd er bij veel Bosniërs als kind met de paplepel in gegoten. Inmiddels is Artisan een wereldbekende naam en werkt het meubelbedrijf samen met internationaal bekende designers.

Een uniek product

Alle producten van Artisan zijn handgemaakt. Daarnaast maakt Artisan al haar producten op bestelling. Hierdoor krijgt iedere klant maatwerk. Het nadeel hiervan is echter dat de producten een relatief lange levertijd hebben (circa 12 weken) en duurder zijn dan meubels die bijvoorbeeld machinaal zijn gemaakt.

Alle producten zijn gemaakt van massief hout. Om te voorkomen dat het hout uitdroogt en gaat scheuren, is het belangrijk dat het hout goed wordt verzorgd. Dit kan eenvoudig via bijgeleverde onderhoudssets met o.a. olie. Wanneer een tafel vaak is behandeld met olie, zal de kleur van de tafel donkerder worden. Het voordeel van een massieve tafel is dat deze eenvoudig is op te schuren, waardoor de tafel lichter wordt. Vergeet niet om de tafel daarna alsnog in te oliën.
artisan

Bron: http://www.artisan.ba/gallery/splash/caj.jpg

Divers aanbod in modellen, materialen en kleuren

Artisan heeft een gigantisch aanbod met een ruime hoeveelheid tafels, stoelen, kasten, banken en dressoirs. Naast het ruime assortiment biedt Artisan haar meubels aan in veel verschillende houtsoorten. Zo kunnen klanten bijvoorbeeld kiezen uit eiken, essen, iep, kersen, peer, europees noten en amerikaans noten. Alle genoemde houtsoorten worden geleverd met diverse olie- of zeep behandelingen.

Kortom: De handgemaakte meubels van Artisan zijn bijzonder unieke producten met een eigen verhaal. Alle producten worden met liefde gemaakt. Het aanschaffen van een dergelijk designmeubel is weliswaar een investering, maar wel een investering waar je een leven lang plezier van hebt.

Dit artikel is geschreven door Rob Brinks, van Zitmaxx Wonen.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Designradiatoren: ongekend veel opties
Next post Woontrend: je keuken inrichten als bar